Chyby v líčení, kvůli kterým vypadáte unaveně

Dlouhé minuty před zrcadlem a výsledkem je jen unavený vzhled? Někdy může líčení napáchat více škody než užitku. Poradíme vám, jakým chybám v líčení se vyhnout.

Monotónní barva obličeje 

Zakončujete líčení důkladným přepudrováním celého obličeje jedním pudrem? Pak není divu, že působíte unaveně. Zkuste si více pohrát s konturováním obličeje pomocí bronzeru nebo pudru tmavějšího, než je vaše pleť. Šanci dejte rozjasňovačům a rozhodně nezapomeňte na tvářenku. Vhodně zvolená a dobře nanesená tvářenka dokáže opravdu omladit a osvěžit celkový vzhled.

Používáte špatný korektor pod oči

Korektor, který je příliš tmavý nebo naopak moc světlý, rozhodně nesplní řádně svou funkci - zakrýt kruhy pod očima a zbavit vás unaveného pohledu. Při nákupu kosmetiky s sebou noste malé zrcátko a odstín korektoru vyzkoušejte nejlépe u okna na denním světle. Přednost dejte lehkým rozjasňujícím korektorům, které prozáří oční okolí.

Vynecháváte bázi pod oční makeup

Tato chyba se velmi brzy projeví, zvláště pokud používáte tmavou linku (nebo tmavé stíny) pod očima. Báze neboli primer totiž zabraňuje rozmazání tmavé barvy, takže se vyhnete neslušivému ?mývalímu? pohledu. Pokud si chcete být opravdu jistá, že se linka nerozmaže, zvolte voděodolnou tužku nebo linku na oči.

Používáte moc pudru

Suchá zapudrovaná pleť vypadá starší a více unavená než mírně lesklá pokožka. Proto s pudrem šetřete a používejte ho jen na potlačení lesku na kritických místech, jako je čelo, nos a brada. Velký nános pudru zvýrazní nejen vrásky, ale i nedokonalý povrch pleti a jemné chloupky. Zvolte transparentní pudr, který nanášejte velkým štětcem lehkou rukou a pořádně rozetřete do ztracena.

Zapomínáte na hydratační krém

Před nanesením makeupu byste vždy měly aplikovat hydratační krém, nejlépe s UV filtrem. Pár minut počkejte, až se krém pořádně vstřebá, a teprve poté naneste makeup. Pokud tento krok vynecháte a nanesete makeup na suchou pleť, můžete se ?těšit? na nehezky šupinatou pokožku a nerovnoměrný makeup. Vaše pleť bude působit unaveně a vysušeně.

Používáte špatnou barvu oční linky

Při výběru oční tužky nebo linky je třeba brát ohledy na dvě skutečnosti. Pokud jste majitelkou bledé pleti, vyhněte se zlaté nebo bronzové oční lince. Tyto teplé třpytivé odstíny způsobí, že budete vypadat unaveně a téměř jako nemocná. Naopak pokožce s teplým podtónem moc nesluší stříbrné oční linky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?