arrow
profile_image
Chudobka
od 6. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

carolli
Bardotka
Kuřátko a losos vypadá dobře!!!! Já přidám jednu dietní a jednu vyloženě nedietní
Někde jsem koupila feferonky plněné sýrem a naložené v oleji. Olej jsem nechala odkapat, sýr vymačkala a rozmíchala s tvarohem a feferonky nakrájela na malé kousíčky a přimíchala. Vznikla pikantní pomazánka (to byla ta nedietní).
Nebo jsem nasekala černé olivy skoro na kaši a zamíchala do tvarohu. Taky labůžo.

arrow
profile_image
Martini
od 4. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky sem dávám jeden recept pomazánky, která u nás moc dlouho nikdy nevydrží
- potřebujeme: měkký tvaroh, kuřecí šunku, pórek, malý bílý jogurt
- postup: Kuřecí šunku nastrouhat nahrubo, pórek nakrájet na tenké nudličky a vmíchat oboje do tvarohu. Dle potřeby naředíme bílým jogurtem. Přidáme sůl, pepř dle chuti. a mažeme nejlépe na celozrnné pečivo.

arrow
profile_image
vieruna
od 9. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

teda vynikající téma musím uznat-pořád vymýšlím co dietního k zelenině, tak se konečně tady inspiruju...a taky jeden přidám-prodávají to v každém supermarketu, jmenuje se to svačinka a je to ochucený odtučněný tvaroh. kupuji si tu příchuť paprika, do toho nakrájím stejnou hmotnost šunky(Berger 2% tuku), zamíchám dám na listový nebo ledový salátek a jídlo výborné a dietní

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

konečně jsem tu objevila tvaroh, já mám takovou radost, že jsem si ho hned dala s nakladanou okurkou k čerstvému chřestu (přesný recept jsem hodila na vlákno dietní recepty, počítáme kJ). tvaroh je úžasný a spolu s jogurtem bych ho mohla jíst denně i víckrát, tak se moc těším na vyzkoušení nových variací

arrow
Neprodává v Bazaru

Já dělám pomazánku z tvarohu takto: Tvaroh rozředím buď bílým jogurtem nebo trochou mléka, přidám na hrubém struhadle nastrouhané ředkvičky, nadrobno nakrájenou okurku hadovku nebo třeba i zelenou papriku a ochutím vegetou, případně trochou pepře. Je výborná na ČERSTVÝ chleba ale i k OPEČENÝM BRAMBORÁM.

Brambory připravuji v mikrovlnce. jen omyté brambory neloupané a propíchané vidličkou vložím do kruhu na otočný talíř do mikrovlny, na který předem dám ubrousek. Nechám je tam dle velikosti cca 6-7 min na 750W, prostě aby byly měkké, když do nich píchnu špejlí. Pak je ještě opeču na oleji na pánvy, ke konci posypu vegetou. Na talíři je naříznu do kříže a roztáhnu, doprostřed dám plátky tence nakrájeného eidamu, aby se rozhřál a navrch dám směs z tvarohu.Hned se podává. Je to opravdu výborný!!

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak přidávám i svůj vynález

Tvarohová pomazánka s tofu
Na struhadle si nastrouháme asi 100g tofu natural (může být i třeba bylinkové nebo česnekové) a 1 menší mrkev. Přidáme asi 150 g tvarohu, osolíme a okořeníme podle chuti (já dávám sladkou papriku nebo salátové koření). A je hotovo

Ahoj holky,

který tvaroh se vám zdá být na přípravu pomazánek nejlepší, popř. nejvhodnější?
Děkuji za vaše tipy.

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

U mě vyhrává na plné čáře tvaroh s jogurtovou kulturou Ehrmann Je fakt moc dobrý, jiný už nekupuju!

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Kotatkosarinka: hodila jsem to do e kalkulačky

Máš na ni někde odkaz? Díky

tak já dnes koupila ve vaničce tvaroh a přidala akorát do něj směs koření "Bylinkové máslo".....je to směs soli, bazalky, pažitky, petržele, česneku a papriky a je to vynikající

Nízkotučný tvaroh, česnek, medvědí česnek, sůl, pepř, trochu mléka na rozředění a nastrouhat půlku okurky - výborná pomazka!!

arrow
profile_image
vieruna
od 9. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

libra
asi to bude vypadat jakože snad nevařím nebo nenakupuju nebo co-což teda vařím dost , ale netuším co je medvědí česnek jinak to vypdá slibně ten receptík a hlavně dietně

vieruna
Brzy z jara jsou mnohé lužní lesy pokryty čerstvými, zelenými listy česneku medvědího. Vyrůstají ze země v dubnu květnu, někdy i dříve. Kvete však až uprostřed května a v červnu.

Dřímají v něm mohutné léčivé síly a vypráví se, že i medvědi ho hledají po zimním spánku, aby si jím pročistili žaludek, střeva a krev.

Česnek medvědí má v podstatě všechny vlastnosti našeho česneku, je ale mnohem léčivější. Proto je zvláště vhodný pro jarní omlazovací kúry na odstranění škodlivých látek a léčí i chronické choroby kůže.

Usušené listy ztrácejí léčivé účinky.

Proto se pro jarní pročišťovací a odhleňovací kúry používají čerstvé listy. Drobně nakrájené dáváme na chléb s máslem, jemně posekané používáme jako koření do polévek, sypeme jimi brambory a podobná jídla.

Listy můžeme připravit také jako špenát nebo salát. Používáme-li je ve větším množství, mají štiplavou chuť, proto bychom je měli při přípravě jako špenát vylepšit tím, že je smícháme s kopřivou.

Mladé rostlinky sbíráme v dubnu a v květnu, tedy ještě před rozkvětem, cibulky koncem léta anebo na podzim.

Cibulky česneku medvědího můžeme používat místo česneku kuchyňského (setého).

Lidé s citlivým žaludkem by měli listy a cibulky nakrájet nadrobno, zalít je vřelým mlékem, nechat dvě až tři hodiny vyluhovat a pak tekutinu pít po doušcích.

Chceme-li mít v domácnosti celý rok léčivou sílu česneku medvědího, uděláme si lihový výtažek - tinkturu. Z této tinktury používáme denně 10-12 kapek ve vodě. Kapky výborně podporují paměť, zabraňují zvápenatění cév (arterioskleróze) a zbavují nás mnoha jiných těžkostí.

Česnek medvědí má velmi dobré účinky na žaludek a střeva. Je vhodný při akutních a chronických průjmech, provázených plynatotí a kolikami.

Rovněž je vhodný při zácpách, které provázejí vnitřní křeče, nebo chorobách střev.

Škrkavky a hlísty se po určité době používaní česneku ztrácejí. Zlepšuje se výkonnost střev, a proto se ztrácejí i ty obtíže, které se vyskytují u starších lidí a nemírných jedlíků, když jsou střeva lenivá nebo přecpaná.

Polevují i žaludkem vyvolané poruchy činnosti srdce, nespavost, ale i ty obtíže, jejižch původ je ve zvápenatění cév nebo ve vyskokém krevním tlaku, jako závratě, pocit tlaku v hlavně, úzkost. Vysoký tlak pomalu klesá.

Víno z česneku medvědího je zázračným lékem pro všechny staré lidi, kteří mají trvale zahleněné průdušky a s tím spojené těžkosti při dýchání. Dokonce i při zastaralém kašli se zahlenění průdušek uvolňuje a tak mizí i dýchavičnost. Velmi vřele se doporučuje tento lék i při tuberkulóze a vodnatelnosti, na které často trpí staří lidé.

Čerstvé, nasekané listy pročišťují i ledviny a močový měchýř a podporují odchod moče.

Natřeme-li čerstvou šťávou těžko se hojící rány, rychle se zahojí. Ba dokonce se zlepšuje i stav při onemocnění věnčitých (koronárních) cév.

Česnek medvědí dost dobře nedoceňujeme jako prostředek čistící krev, který se uplatňuje i při chronicky nečisté kůži.

Česnek medvědí pročišťuje celé tělo, vyhání ztvrdlé choré látky, ozdravuje krev, vyhání a zabíjí jedovaté látky.

Stále nemocní lidé, kteří mají lišeje, moučnatou tvář, tbc krčních uzlin, kteří jsou revmatičtí, měli by si tento česnek cenit jako zlato.

Žádná bylinka na světě není tak účinná pro pročištění žaludku, střev a krve.

Mladí lidé by rozkvetli jako růžový záhon a vypučeli jako větvička jedle na sluníčku.

Způsoby užívání:

Jako koření:
Čerstvé listy česneku medvědího se nařežou nadrobno jako pažitka a sypou na chlebíčky, do polévek, omáček, salátů a masových pokrmů.

Tinktura:
Nadrono nakrájené listy anebo cibulky naplníme volně až po hrdlo láhve, zalejeme 38-40% režnou anebo jinou doma vypálenou kořalkou a postavíme na 14 dní na slunko nebo na teplé místo (v blízkosti kamen). Používá se denně 10-15 kapek do vody.

Víno
Vezmeme plnou hrst nadrobno nakrájených listů, krátce je povaříme v asi 1/4 litru bílého vína, osladíme podle chuti medem nebo sirupem a obden z něho pomalu po doušcích popíjíme.

arrow
profile_image
vieruna
od 9. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

libra
díky za vyčerpávající odpověď, akorát v Praze s tím "pokrytím v lužných lesech" bude asi trochu problém, tak si budu muset vystačit s normálním česnekem

já měla dneska nové brambory a k tomu tvaroh naředěný troškou mléka, do toho najemno cibulku, trošičku česneku, sůl a pepř a taky trošku koření na tzaziky. Mňam.

o tvarohu bylo dneska v Sama doma, je to velmi dobrá potravina

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené