Reaguji na 92jaja: Kde se pod ten tvůj příspěvek můžu podepsat? Souhlasím s každým písmenkem!
Já jídlo miluju, nejsem vůbec hubená, ale ani obézní, řekla bych normální, ale když kolem sebe vidím některé vyzáblé kamarádky, tak si vedle nich připadám tlustá. Ale jím prostě normálně. Zdravé jídlo mam ráda, saláty a zeleninu celkově bych mohla jíst po kilech, ale zároveň si dam s chutí pizzu, brambůrky, popcorn, guláš, knedlo zelo vepřo, prostě pro některé z vás nezdravé jídlo. Snažím se cvičit obden, sport miluju. A je mi jasný, že kdybych jedla zdravě, tak to cvičení bude mít ještě větší efekt, ale prostě některých jídel se nevzdam. Radši si dám větší nášup cvičení, než abych musela jíst semínka. U mě prostě hubnutí přes jídlo nikdy nešlo. Netvrdím, že jím jako prase, ale abych si něco vážila a počítala, kolik čeho můžu, to fakt ne.
Cituji LadyMichaela: jsem sice v supermarketu dlouho, protže čtu etikety a složení
A co na těch etiketách vyčteš? Já jediné, čemu jako laik rozumím, je podíl masa v rádoby šunce a podíl ovoce v džusu, podíl rajčat v kečupu..ale víc z toho stejně nevyčtu, éčka jsou už všude a éčkem se označují i některé vitamíny a přirozené složky, takže tomu stejně nerozumim. A abych chodila do krámu se seznamem všech éček a louskala, který éčko je v pohodě a který mě pomalu zabíjí, to by mi z toho brzo hráblo. Pořád spoléhám na nějaké potravinářské kontroly, že se snad, proboha, žádné jedy do potravin a potom do regálů nemůžou dostat. Snažim se řídit selskym rozumem. Když si kupuju jogurt, tak by v tom mělo být hlavně mléko, případně smetana, nějaké ty probiotika nebo jogurtové kultury, jak to nazývají, a to je vše. Pokud je tam další dlouhý seznam věcí, tak to asi moc zdravý jogurt nebude. Ale na to nepotřebuje normální člověk příručky.
Cituji Dasule2: Nikdy jsem nepochopila co je tak strašnýho na svíčkový, proč ho všechny dietářky považují za takovou zkázu.
Taky to nechápu. Znám lidi, kteří svíčkovou vůbec nezahušťují a řikaj, že jim to dostatečně zahustí ta rozmixovaná zelenina, což je pravda. A mezi náma, i když tu omáčku zahustíš, tak tam stejně nedáš té mouky kilo. Miluju i rajskou, dělám jí fakt z čerstvých rajčat a když jich dám hodně, tak už omáčku pomalu ani nepotřebuju zahušťovat a ta trocha smetany na zjemnění nikoho zabít nemůže. Knedlíky obecně moc nemusim, vůbec ne kvuli dietě, takže si dám těstoviny (dietářky si můžou dát celozrné) a nepřipadá mi to jako šíleně nezdravý jídlo. Prostě omáčka ze zdravých rajčat. Ale dietářky odmítaj jakékoliv omáčky prostě z principu.