arrow
profile_image
Antoanet
od 2. 8. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A abych nebyla úplně mimo téma, tak za mě normální dort (jahodový mnam mnam) a k tomu medvídky např. ve finský

arrow
profile_image
DiOOne
od 8. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Antoanet:
JO! to máš pravdu

arrow
profile_image
Rianka
od 26. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Tiakia:
Joo, to vypadá dobře, díky
Reaguji na DiOOne:
No, je to asi prapodivná kombinace, ale když jich tam jen pár naaranžuju navrch naoko, tak to snad nebude taková hrůza, uvidíme Ten můj je totiž na takové "prasárničky" přímo založený, takže to bude něco pro něj
Jinak ten kuchař má sice mluvu hroznou, ale myslím, že jinak vaří docela dobře...preferuji před Babicou!

arrow
profile_image
DiOOne
od 8. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Rianka: No, je to asi prapodivná kombinace, ale když jich tam jen pár naaranžuju navrch naoko

..no já bych je hned vyjedla, to vím jistě tak pak dej vědět jak se ti povedl, a jak chutnal

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Také bych raději udělala normální dort, který víš, že mu bude chutnat.
Hariba mám také ráda, ale v dortu si je nedokáži moc představit, maximálně dát navrch dortu pár medvídků jako ozdobu, ale podle mě se to v kombinaci s krémem a piškotem musí špatně jíst, neb pravá Hariba jsou poměrně tvrdá.
Co se týče odkazu maxi Haribo medvěda, už jsem na to na internetu také narazila, ale nějak si neumím představit to skladování, člověk to najednou nesní a nechat ho ležet někde okousaného, ohmataného? Poměrně nechutné.

arrow
profile_image
Rianka
od 26. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na DiOOne:
Jj, taky myslím, že je hned vyzobe Ale těším se na tu radost, až ho uvidí Jj, dám
Reaguji na BellaEJ:
No, on sežere všechno sladký, a to doslova sežere A někdy takový kombinace, až se mi to hnusí Často, když něco peču, tak mi radí, ať do toho přidám to a to...a minule právě přišel s tím, ať na koláč nasypu Haribáky, tak proto mě to napadlo
Jinak to by mě taky zajímalo, jak se pak ten medvěd skladuje, jestli "neokorá" nebo trošku neoschne nebo tak...možná zabalit do fólie a do ledničky...

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Rianka:
Můj přítel je také hodně na sladké, takže vím, o čem mluvíš.
Pokud mu takovéhle kombinace nevadí, tak navrch na ozdobu je klidně dej.

arrow
profile_image
vcelkalenca
od 4. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

07:00:05 - Připojeno během spojování:
Barevný narozeninový dort s gumovými medvídky

Bráška má na konci měsíce narozeniny a já bych mu ráda upekla dort. Proto bych chtěla požádat zkušenější o nápady a tipy, jak na korpus, krém, ozdobení, atd. Chtěla bych udělat barevný korpus, zhruba 5-6 barevných korpusů, prokládané asi nějakým světlým krémem, aby barvy pěkně vynikly. A zřejmě i tím samým krémem potřít celý dort. A jako ozdoby na dort, což je to nejhlavnější by měly být gumový medvídci, které brácha jí po kilech. Takže nějaké návrhy?

arrow
profile_image
Bedla
od 8. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Googluj "duhový dort", nebo, jestli ti nevadí anglické recepty, "rainbow cake", jsou jich všude spousty. Ale můžeš použít v podstatě jakýkoli recept, jenom budeš dělat víc tenkých plátů a barvit je potravinářskými barvivy. A pozor na žluťoučká domácí vajíčka, ať nemáš z modrého zelený

Cituji Bedla: "rainbow cake"

Tak na tohle by mě asi velice rychle přešla chuť, jak je to barevné Holt, proti gustu žádný dišputát ...
Ale jiné jsem chtěla : medvídky se ti přímo na krému roztečou, pozor na to - místo krému bych dort potáhla bílou potahovací hmotou, případně vyváleným marcipánem ( chce to možná trochu preciznosti, ale je to jednodušší, než se to zdá ) a na ni můžeš naložit, co chceš

arrow
profile_image
tinuss
od 28. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ježiš jak se píše o barevných dortech, dostala jsem chuť na punčový řez.
Jinak bych to taky viděla na rozkrájený korpus s barevnými náplněmi pomocí potrav. barviva

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ten s tmavým těstem vypadá dobře URL

Cituji Bedla: "rainbow cake",

Kamarádka ho dělala, už teda nevím podle jakého receptu, každopádně mi to moc nejelo, moc sladké korpusy a šíleně máslový krém, nic moc. V amerických receptech ve většinou tak dvojté množství cukru, než je poživatelné. Takže na to pozor.

Za sebe doporučuju krém, který se používá na red velvet cake, dělala jsem tenhle (ten druhý recept v článku). Krém je moc dobrý a nepřeslazený. Možná by na ty barevné korpusy šel použít i ten korpus na red velvet, taky moc dobrý, jenom to udělat bez kakaa a obarvit dle potřeby.
Jak psala dadabus, medvídci se ti na krému nejspíš roztečou. Můžeš udělat falešný marcipán a dort potáhnout - ale bacha, pod marcipán nesmí přijít smetanový krém, ten jen dovnitř mezi korpusy, jinak se ti marcipán rozteče. Dort musíš potřít máslovým krémem, nebo i marmeláda prý jde.

Cituji panda08: mně by fakt zajmalo, jestli s tím máte nějakou osobní zkušenost,

Vycházím z toho, že jsem na dortových diskusích četla, že želatina a krémy se navzájem rozpouští, proto píšu "nejspíš roztečou". Máslové krémy nemám ráda, mně by na tom šlehačkovém krému nabobtnali a předpokládám, že následně i částečně rozpustili. Na potahovce se nemá medvídek čím "naleptat", takže by to mělo být ok. Slečna to prostě může zkusit, než bude péct, a uvidí.

ed. Tady je recept na ten, co posílala Tiaka. Krém je stejné množství másla a cukru. Držet to asi bude, ale pro mě je to prostě nejedlé.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Kajess: Krém je stejné množství másla a cukru.

děti mají sladké rády.A poctivý máslový krém je dobrý.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené