Je pro vás snažší udržet si váhu/hubnout při nízkosacharidovém/paleo stravování? Odkud čerpáte inspiraci na vaření masitých jídel? Já si nevím rady hlavně s vepřovým. Čím sladíte (při pečení z mandlové mouky atd.)?

Paleo stravu nedržím ale sladím s Flavdrops, sirupy od MyProtein nebo stévií.

méně než
10 příspěvků

Ja jsem na nizkosacharidovce asi porad a vaha ani neklesa ale ani neroste. Ja mam panickou hruzu z cukru a kdyz mam ted klidovy rezim, mam cca 150g/den, uplne bez uz nejedu. Jinak clovek musi doplnovat zdrave tuky (orechy, avokada, tucnejsi maso, ryby...) pokud chces hubnout je treba sacharidy vyloucit a nechat telo palit tuky tukem..tzv ketoza ;) Mne to nedelalo dobre, hlavne je treba cyklovat a telo timto narocnym procesem neprekyselit. Kyselost ti vyrovna cerstva zelenina.

arrow
Neprodává v Bazaru

Stravuju se paleo (ale občas zařadím i nějaký ten vysokotučný mléčný výrobek, dělají mi dobře) a váhu si udržuji velmi snadno, ani už nad tím jídlem nemusím přemýšlet. Inspiraci beru z mnoha kuchařek (Paleo dieta, Lahodně s Ellou, Sladký život bez cukru - samozřejmě, ne všechny recepty v nich jsou paleo, ale vybírám si a upravuju) a internetových stránek - marksdailyapple.com, paleoleap.com, palegrubs.com...nebo taky se snažím vymýšlet spoustu receptů sama, pro mě je důležitá hlavně rychlost a jednoduchost - takže používám prostě jen kvalitní maso, čerstvé bylinky, chutnou zeleninu (nelpím nijak zásadně na BIO kvalitě, jen prostě musí být dobrá). Miluju hovězí steaky (ty však už MUSÍ být BIO a grass-fed), takže ten dělám jen tak osolený a opepřený a měním omáčky (miluju z rozmixovaného pečeného česneku a cibule). Vepřové maso dělám opravdu málo, moc ho nemusím. Když už, tak dělám krkovičku - nejčastěji ji zapékám pomazanou dijonskou hořčicí a obloženou slaninou nebo ji připravuju na grilu. Občas dělám klasickou zeleninovou směs s vepřovými kousky (například lilek, cuketa, paprika, rajče...)Ohledně slazení - nejčastěji sladím rozmačkaným banánem (třeba lívance dělám tak, že rozmixuju banán, vejce a mandlovou mouku a opékám je na kokosovém oleji). Občas sladím medem (raw a bio od místního pěstitele) nebo datlovým sirupem (dovezeným originálně z Omanu kamarádkou). Prostě si vybírám kvalitu, když už sladím. Dalšími super sladidly jsou například domácí hruškové nebo jablkové pyré. To používám v pečení nebo do paleokaše

arrow
profile_image
monika.horakova
od 3. 10. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Holky taky sladím flavdrops a mysyrupem jsou TOP!! nejlevnější jsem našla tady na www.gymcat.cz [url=www.gymcat.cz]www.gymcat.cz[/url]

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené