arrow
profile_image
Miyomi
od 23. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj Kuchařinky
Chtěla bych se vás zeptat na nějaký dobrý tip na krém. Nemyslím přímo do torty, s tím si poradím, ale spíš by mě zajímal krém, kterým bych mohla pak celej dort potřít, něco jako bílkový krém - nemáte s ním nějaké zkušenosti? mě se ještě nepovedl :/

především bych chtěla takový, který zvládne i zdobení například jako na obrázku (což je konkr. ten bílkový - swiss merringue buttercream)

Swiss_Meringue_Butte.jpg

Neporadím ti, nevím..ale zaujal mně tvůj tip, máš někde odkaz na recept?

Děkujuu

arrow
profile_image
moony
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já mám nejradši sladké salko s máslem, zdobí se s ním dobře.

Reaguji na moony:

A ten na obrázku je jaký? Já pochopila že bílkový?

arrow
profile_image
Miyomi
od 23. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ano, na obrázku je bílkový recept konkr. Nemám. Vždy jsem dělala podle anglických videoreceptů na youtube, ale prostě už asi i tím, jak mají jiné máslo, krém nikdy nebyl tak bílý. Nebo byl nesnesitelně máslový no.

Ale takový poslední co jsem zkoušela. Tak byl 1:2:3 bílky:cukr:nesolené máslo

Jinak, bílky s cukrem šlehat ve vodní lázni dokud se cukr uplně nerozpustí. Nesmíš přešvihnout 60stupňů protože by se to srazilo. Snadno ppznáš podle toho, zě mezi prsty už neucítíš zrníčka cukru a nebude to na dotek horké. Pak sundáš, šleháš dokud to nevychladne na pokojovou teplotu. Vznikne bílý krém, kteři ti bude tvořit špičky
Ni a pak máš teda zašlehat už jen to máslo, nejdřiv se to jakoby hrudkuje, sráži a pak se to spraví a měla bys mít krásný bílý krém..
Tady
A tady kapku nǎzloutlý

image.jpg

arrow
profile_image
Miyomi
od 23. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Omlouvám se za chyby, to ten tablet
Jo a máslo musí mít pokojovou teplotu

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Miyomi: kterým bych mohla pak celej dort potřít, něco jako bílkový krém

Nevadí ti konzumovat syrové bílky?
Jinak dort se dá potřít jakýmkoliv krémem,jen ten z bílkového sněhu mi přijde dost nechutný.

Děkuji za postup, já právě ušlehané bílky miluji, ale tím jak tam dá máslo se vlastně celá konzistence i chuť změní , že? Nebo to tak na tom dortu alespoň vypadá.

Dobře se zdobí klasickým máslovým s pudinkem.

arrow
profile_image
Miyomi
od 23. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Tiakia: omlouvám se, jestli budu nepříjemná. Ani zdaleka nejíš syrové bílky. Jak již jsem psala, mají se ohřát až k těm 60stupňům, což je celkově u vajíček horní hranice, pak se denaturují a ztrácí původní vlastnosti ( vzniknou míchaná vajíčka, bílky se srazí). A jelikož je to čistě bílkovina, už při 40stupních se většina případných něcistot zničí, takže z tohodlle hlediska jsou bílky pak naprosto v pořádku,0. Co se týče chuti, nevidím na vyšlehaných b. nic špatného, chuťově je to (alespoň pro mě ) fajn. Navic ve vysl.stejně nejsou poznat..Reaguji na adrenaline34:

Tak konzistence se vlastně zas tolik nezmění, vlastně jako taková hustá šlehačka. Skvěle se s ním zdobí a chuťově - no rozpoušti se na jazyku, je krásně jemný a není cítit máslem ani bílky. i ty moje polotovary už byly chuťově dost dobré, jen to prostě ještě nebylo ono, ale já na to přijdu!

Mmj. Tenhle krém mě zajíma proto, protože je opravdu skvělý. Ve světové cukrařině se po fondánu používa snad nejvíc a hlavně si ho člověk vychutná i chuťově. Jen tolik, že pro naši zeměpisnou šírku na něj nikde neni opravdu dobrý recept. (Aby byl tak krásně bílý)

Reaguji na panda08: ve výsledku máš asi pravdu stejně mi jde jen o konečnou úpravu a tam ta konečná špetka másla vadit nebude navíc máslový - jahodový je chuťově bezvadný a pracuje se s ním taky hezky )

Jinak k obrázkům, všechny jsou z toho bílkového krému a k tomu červenému dortu, tak ten mohu doporučit všem ) chuťově smad nejlepší základ pro dort ze zkušenosti vím, že mi ho doma snědli takhle čistej korpus několikrát ale to už jinam

image.jpg

image.jpg

image.jpg

arrow
profile_image
moony
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Miyomi: A napíšeš prosím třeba odkaz na ten červený? Jinak všechny jsou moc krásné. Díky

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Miyomi: omlouvám se, jestli budu nepříjemná.

to jsem byla asi taky omluva.Holt bílek s máslem a cukrem mi přijde nejedlý.

Reaguji na panda08: Tak ten je boží!!
Jsi neuvěřitelně šikovná, smekám.

arrow
profile_image
Miyomi
od 23. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Tiakia: ja nejdřív taky koukala jako puk ale pak, mňam
Reaguji na panda08: wau, jaks to zvládla? Já mam kapku pořád strach z vyššich dortů^^ a sametový, no mně se víc líbi takový sytě červený, takže já dávám jen minimum kakaa, to by se mi nezbarvil asi vůbec a nepředpokládám, že někdo dnes upouští od barvy (pokud chce barevný ) ono, před tím měli ingredience taky lepši kvalitu, co ai budem povídat, domácí je domácí
Ten dortík máš boží a dáváš pořád vanilkový pudink, nebo podle krému?

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na panda08:
Jé to je úžasný ... Taková šikovná Takže mouka s mlékem uvařit,jakoby krupičku a pak zašlehat máslo ? Já už takový dělala ,ale vždycky zapomenu jak .

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené