Další tip na náplň.
Jako těsto můžete použít těsto bramborové, z vařených brambor a mouky bez vajec.
náplň:
2 cibule nakrájené nadrobno smažit do růžova.
2 červené řepy stejně velké jako cibule , nastrouhat nahrubo a přidat do pánve a smažit ,tak dlouho, až ztratí fialovou barvu a bude červenohnědá.
2 pol.lžíce kari, sůl nebo vegeta nebo trochu sojovky přidat do směsi , podlít vodou a dusit do měkka až voda vysmahne. Nakonec přidat česnek a dál nevařit. Je to super i do těstovin nebo jako směs na topinky. Chutná jako by v tom bylo maso a může se tam přidat i maso sojové. A to já červenou řepu vlastně nesnáším, ale takhle je strašně dobrá. Vařím vždy větší množství a vychladlé si naporcuju do mrazáku.
radka: jo už jsem se dívala trochu pečlivěji na fotky, a vidím, že ty plátky brambor prosvítají, tak mě napadlo, že je to natenounko
ale nemůžu to ani číst, protože dostávám hlad!!! a obídek mám naplánovaný až za půl hodiny, protože jsem měla ráno kdytky, tak čekám do 11, abych si mohla dát to masiko na houbách..
xkocb
listové těsto by vejce vůbec nemělo obsahovat. Já si ho dělám do zásoby sama. Jestli se s tím chceš patlat napíšu recept a pokud použiješ celozrnou mouku není problém.
Něco rychlého tzv. "Hop čuba do vody", když vás honí mlsná
Určitě máte doma ladem ležící toustr, tak něco na jeho využití:
Z těsta - (stejný díl tučného tvarohu, hery a mouky) vyválíme obdélník , položíme na zapékací plochu toustru a naplníme trochou kysané smetany hrozinkami, skořicí, medem a oříšky, přikryjeme dalším obdélníkem a 3minuty zapečeme.
Je to křehoučké, rychlé a dobré.
vyvlet, naplnit a papat
xkocb
tvaroh vynechat néé. Ten to právě dělá tak křehoučké. Musí se změnit náplň. Trochu popřemýšlím.
no právě, tvaroh a hera a oproti tomu jabka a mouka? radeji ne, ani doma jim to neudělám, aby mě to nelákalo...
xkocb
jasně, že celozrnná. Bílou mouku nemám v knížce ani nikde zařazenou.
Někdy si místo ní spařím bulgur a dávám ho do těst.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.