arrow
profile_image
Raketa
od 22. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zdravím všechny,
prosím Vás o Vaše názory i osobní zkušenosti vlivu cukru na organismus jako celek? Četla jsem o neblahém vlivu na pleť, co se týče stárnutí a ztráty pevnosti, postava - to je asi bez komentáře, nadýmání... Ráda si zobnu sladkého (spíš více zobnu) a zajímalo by mne, kde všude cukr v těle působí, kde škodí.. Popřípadě jaké "cukry" jíst? Děkuji za tipy, názory a osobní zkušenosti..

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

klasický bílý curk se dá nahradit např. obilným sladem, slazenkou - pokud se s tím člověk naučí pracovat, dá se s tím i péct a chuťově nepozáte, že tam ten bílý zmetek chybí. Ale chce to asi praxi. Já k tomu zatím nepostoupila - dezerty slazené tímto si kupuju.
Menší zlo než bílý rafinovaý cukr je určitě třtinový a fruktoza.

co se působení cukru na organismus týká - já se ho vzdala asi před sedmi měsíci a je mi celkově lépe. hlavně mě zatím defiitivně opustily mykozy, kterých jsem se nemohla zbavit.

arrow
profile_image
Rumvil
od 19. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Čauky,
já ti asi na tvůj dotaz nezodpovím... ale mně hlavně bílý cukr hrozně smrděl. Nikdy mě nenapadlo k němu čichat, ale jednou jsem to nevím proč zkusila a fuj. Ták jsem ho vyměnila za třtinový.. ten je pro mě snesitelný, když už musím sladit.
Jinak by mě taky celkem zajímalo, čemu vlastně může cukr uškodit kromě naší postavy.

arrow
profile_image
Tears
od 19. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já někde četla, že cukr způsobuje překyselení organismu, což má za následek určitý zdravotní problémy.. Např tady: http://zapper.webnode.cz/prekyseleni-organismu/ Článků o něm je spousta a docela tomu i věřím..

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ano, cukr překyseluje organismus. A stálým překyselením organismu vznikají velmi časté neduhy a nemoci lidí - alergie, mykozy, záněty, civilizační choroby. Celosvětově šíleným způsobem narůstá konzumace cukru.
Většina lidí si spojuje slovo cukr pouze se sladkým. To je ale chyba. Sacharidy = cukry.
Nejlépe je odbourat z jídelníčku klasický bílý cukr, sladké nápoje - hlavně colové, ty mají obrovské kvanta cukrů v sobě. Pro zajímavost hořký tonic má stejný obsah cukru jako coca cola. Sladké nápoje vůbec nepotlačí pocit hladu.
Zbavit se zvyku jíst obyčejné bílé pečivo. To jsou potraviny, které mají v sobě opět jen cukry.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené