Za odpočinkem do evropských lázní

V současném hektickém tempu života není neobvyklé, že naše tělo i mysl tuto zátěž nezvládá. Je proto čas od času dobré zpomalit, vyčistit si hlavu a dopřát si několikadenní odpočinek. V tomto smyslu jsou lázně ideálním řešením a vyrovnají se i těm nejluxusnějším SPA a wellness hotelům. V dnešním článku Vám přinášíme 3 tipy na zajímavé lázně v zahraničí, kam lze vyrazit za opravdovým odpočinkem

Lázně Szechényi v Budapešti 

Lázně Szechényi patří k nejznámějším lázním celého Maďarska, přičemž byly vybudovány teprve na počátku 20. století a ve srovnání s ostatními lázněmi patří tedy k těm novějším. Lázně jsou rozděleny na vnitřní a vnější část, přičemž bazény napájejí dva termální prameny, a to přibližně o 74 a 77 stupních Celsia. Vnitřní část lázní svým návštěvníkům kromě saun nabídne nespočet bazénů různé velikosti a o různé teplotě vody, dále též místnosti pro masáže a ochlazovací bazény. Vnější část je poté rozdělena na dvě poloviny - 2 velké termální bazény a jeden plavecký bazén.

 Tip: Spojte lázně s výletem po krásné Budapešti. Navštívit můžete například Budínský hrad, Matyášův chrám či velkolepou baziliku svatého Štěpána. Při plánování cesty rovněž nezapomeňte na sjednání vhodného cestovního pojištění, které by vás pokrývalo v případě ztráty zavazadel či například úrazu. 

Bavorské Bad Füssing 

Bad Füssing jsou právem nejoblíbenějšími lázněmi Evropy a jelikož to od nás máme do Německa kousek, bylo by škoda je nevyzkoušet na vlastní kůži. Bad Füssing leží cca 30 kilometrů od Pasova, v údolí řeky Inn. Pro návštěvníky je zde k dispozici opravdu nepřeberné množství různých vnějších a vnitřních bazénů s masážními tryskami, saunové světy, sirné lázně či například masážní vodní lehátka. Zázemí lázní nabízí dále kavárny, restaurace, turistické stezky a cyklostezky. 

Lázně Stegersbach 

3 hodiny jízdy od českých hranic leží rakouské lázně Stegersbach. Tento region je tím nejslunečnějším z celého Rakouska, a proto se jedná o ideální místo pro pohodový víkend. Ubytovat se lze ve čtyřech místních wellness hotelech, které lázně propojily s rozlišnými zdravotními terapiemi. Termální prameny o teplotě 37 stupňů Celsia zde vyvěrají z hloubky až 3000 metrů, přičemž pomohu jedincům s dermatologickými problémy, alergiemi či nemocemi pohybového aparátu. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?