Vyřešte důležité věci na začátku vztahu

Hrajete na začátku nového vztahu hry nebo jednáte na rovinu, čímž můžete případně zabránit bolestivému rozchodu v budoucnosti? Expertka na partnerské vztahy Marni Battista má v tomto směru jasno. Podívejte se na její doporučení sepsaná v pěti bodech.

img


Bod první: Zjistěte, zda-li usilujete ve vztahu o stejnou věc

Očekávání od vztahu se může u dvou lidí značně lišit, což může v budoucnu představovat poměrně zásadní problém. Podle Marni by se spolu měli partneři již na začátku vztahu probrat otázky typu „Jak by měl vypadat ideální vztah?“ „Bude náš vztah směřovat v budoucnu k manželství?“ „Kolik nezávislosti ve vztahu si představuješ?“ apod. To ovšem neznamená, že to musíte řešit na prvním rande. Na druhou stranu byste na toto téma měli zavést řeč ihned, jakmile mezi Vámi začne  jít o něco vážnějšího. 

Bod druhý: Prověřte si své komunikační dovednosti

Dostali jste v bodě jedna do slepé uličky? Není nezbytně nutné, abyste se ve všem stoprocentně shodli. Mnohem důležitější je, abyste konflikt mezi Vámi dokázali vyřešit a společně se domluvili na kompromisech. Pokud spolu dokážete diskutovat, s největší pravděpodobností najdete optimální řešení pro Vás oba. V každém případě o problémech ve vztahu mluvte a neodsouvejte je nikam do pozadí.

zoom

Povídání o sexu vztah posiluje.

Bod třetí: Povídání o sexu není trapné

Děsí Vás představa toho, že budete se svým novým partnerem probírat intimní záležitosti ještě předtím, než spolu budete mít první pohlavní styk? Nemáte sebemenší důvod. Povídání o sexu  vztah posiluje a navíc si můžete předem určit Vaše hranice, čímž předejdete možným nedorozuměním. Nebojte se říct svému partnerovi či partnerce, jak jste na tom v oblasti sexuální aktivity. Milování by mělo být příjemné pro oba v páru, ovšem ne vždy to platí. Proč? Protože se lidé stydí říct, jak často, v jakou dobu či kde jim to nejvíce vyhoje.

Bod čtvrtý: Nevyhýbejte se diskuzi o penězích

Není žádným tajemstvím, že právě peníze jsou v dnešní moderní době jednou z hlavních příčin rozvodů po celém světě. Marni Battista proto radí, aby spolu partneři o penězích diskutovali již v samotném počátku jejich vztahu a předešli tak možným problémům v budoucnu. Zvláště důležité je mluvit o financích v případě, že spolu chce začít pár bydlet. Než se k sobě nastěhujete, zjistěte, jaký je Váš vzájemný vztah k penězům. Odpovězte si navzájem například na tyto otázky: 

  • Peníze raději utrácíš nebo šetříš?
  • Jak budeme řešit finance v případě, že jeden z nás bude vydělávat (podstatně) více?
  • Budeme o útratě rozhodovat vždy společně nebo každý zvlášť?
  • Jaký je tvůj postoj a zkušenosti s finančním plánováním? 
zoom

Chce mít Váš partner děti? 

Bod pátý: Nezapomeňte probrat otázku dětí

Diskuze o dětech je vztahu velice důležitá a čím dříve ji nakousnete, tím lépe. Nikdy nenechte váš vztah dojít až do fáze zásnub či dokonce svatby bez toho, abyste probrali, jestli spolu chcete mít malou rodinu, velkou rodinu nebo o dětech vůbec neuvažujete. Lidé se sice vyvíjí a mohou své názory v průběhu vztahu měnit, ale jsou i jedinci, kteří mají v otázce dětí naprosto jasno. Budete-li k sobě od začátku upřímní a postoj partnera či partnerky přijměte, nebudete později zklamaní.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?