Výplně vlastním tukem

Co vše lze vyplnit vlastním tukem? Jedná se o náročný zákrok? Jak dlouho trvá rekonvalescence?

Výplň vlastním tukem  je revoluční metoda, která se užívá pro různé estetické zákroky. Vlastní tuk lze použít při úpravě velikosti a tvaru rtů, umí vyřešit propadlé tváře, jizvy, kruhy a propady pod očima či vyplnit vrásky. Aplikace vlastního tuku se využívá také ke zvětšení hýždí nebo prsou, omlazení hřbetů rukou a omlazení dekoltu. Hlavní výhoda této metody přitom spočívá ve využití tělu vlastní látky – tuku, čímž odpadají komplikace spojené s intolerancí na cizí látku.

Průběh zákroku

zoom

Zákrok sestává ze tří fází. Nejprve se odebere tkáň, pak se připraví materiál k užití a v poslední fázi dochází k samotné aplikaci. Podle rozsahu je možné provést operaci v místní či celkové anestezii. Například v případě augmentace částí obličeje tukovým autotransplantátem nebo při výplni rtů tukovým autotransplantátem se zákrok provádí ambulantně pouze v místním znecitlivění.

Rekonvalescence

Průběh rekonvalescence je závislý na typu zákroku. Po lipofillingu rtů pacient může už druhý den nastoupit do zaměstnání, a to jen s mírným otokem. Místo vpichu, kde se odebral kanylkou tuk, se pouze přelepí náplastí. Nevznikají žádné jizvy. U zákroku většího rozsahu (zvětšení prsou či hýždí) pacient dostává antibiotika, infuze a léky proti bolestem. Bezprostřední hojení trvá zhruba 1–2 týdny a je nutné dodržovat relativní tělesný klid, chladit operovaná místa a tím snižovat otok i bolestivost, nosit elastické podpůrné návleky a mít dostatečný přísun tekutin.

Jaká je vaše zkušenost?

Kliniky uvádějí, že zákrok stačí provést jednou, avšak u některých typů zákroků se doporučuje výkon 2–3krát opakovat. I když má být efekt trvalý, může se stát, že efekt nebude po určité době již tolik viditelný. „Nechala jsem si zvětšit rty pomocí vlastního tuku, ale očekávala jsem větší výsledný efekt a po nějaké době se mi rty opět zmenšily,“ svěřila se se svým zážitkem Nela, která zákrok před pár lety podstoupila.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.