Vyhrajte boj s časem aneb jak minimalizovat vrásky

Trápí vás první příznaky stárnutí, ale nechcete se podrobovat estetickým zásahům? V takovém případě můžete pleť rozjasnit, minimalizovat vrásky a zároveň zpevnit obličejové kontury pomocí přirozené stravy a kvalitních potravinových doplňků.

Mezi nejúčinnější látky, díky kterým si můžeme udržet dlouhodobě mladistvý vzhled a dobrou fyzickou kondici, patří podle mnoha vědeckých studií kolagen a kyselina hyaluronová: kolagen zpevní strukturu pletí, kyselina hyaluronová ji dodá pružnost. Kyselina hyaluronová je látka přirozeně se vyskytující v našem těle, která se nachází převážně v pokožce (cca 70 %), kloubech, šlachách, vazech a očním sklivci. Jenže s přibývajícím věkem produkce kyseliny hyaluronové v organismu klesá, což vede k dehydrataci pletí, vzniků vrásek a opotřebovaní kloubní chrupavky. Můžeme tento proces nějakým způsobem zpomalit? 

img

Hydratujte pleť pomocí kyseliny hyaluronové

Populární kyselina hyaluronová zastává v našem těle několik funkcí, přičemž jednou z jejich klíčových vlastností je mimořádně na sebe vázat molekuly vody. Díky tomu je pleť skvěle hydratovaná. V praxi to znamená, že molekuly kyseliny hyaluronové vyplní prostory v kůži, které by působily suše a ochable. Dodají vám šťávu a svěžest. Pozitivní vliv to má také na klouby a oční sklivec. Dochází k redukci vrásek a zpomalení jejich vzniku. Za zmínku stojí i lepší hojení ran. V kloubech slouží jako lubrikant a tlumič nárazů. Podporuje tvorbu kolagenu. Abychom však z jejich účinků mohli dlouhodobě čerpat, nestačí používat pouze krémy s obsahem kyseliny hyaluronové. 

Jaké je nejlepší forma kyseliny hyaluronové?

Pomineme-li injekční podávání kyseliny hyaluronové, nabízí se jako nejefektivnější řešení tablety s kyselinou hyaluronovou, které jsou navíc často v kombinaci s vitamínem C a s kolagenem. V této kombinaci jde o velmi účinný potravinový doplněk, který při pravidelném užívání pomáhá s hydratací, pružností pleti, ale i posílením kloubů a chrupavek. Vitamín C se navíc postará o rozjasnění a sjednocení pleti. Nyní si vezměme pod lupu zmiňovaný kolagen.

img

Kolagen je zárukou mládí. V krémech ale účinný není

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která je základní stavební hmotou pojivých tkání. Jeho úkolem je udržet kůži pevnou a pružnou. Tedy mladou. A protože většina z nás si chce mladiství vzhled zachovat co nejdéle, mnozí obchodníci s kosmetickými přípravky se nás snaží přesvědčit o tom, že jejich anti-age přípravky jsou plné kolagenu. Možná i jsou, ale má to jeden háček. Molekuly kolagenu jsou velké a do žádoucí vrstvy pokožky se nedostanou. Zůstávají na jejím povrchu pokožky a pak se vymyjí. Z toho důvodu je nutné kolagen čerpat z kvalitních potravinových doplňků (například ve formě tablet) či tvorbu kolagenu v pleti podporovat zdravou stravou. Jezte  potraviny bohaté na vitamín C (citrusy), tučné ryby (losos, tuňák, makrela) a mořské plody, čerstvou zeleninu. Vyhýbejte se průmyslově zpracovaným potravinám a omezte cukry.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.