Vneste atmosféru Vánoc i do vaší ložnice

Vánoce jsou svátky klidu, pohody a setkávání s přáteli. Někdo se na ně těší, jiný by se bez nich obešel. Ten shon kolem nich, který každoročně zažíváme, to není nic příjemného. Užijte si ten čas, provoňte domov cukrovím a svařákem, na stůl dejte vánoční ubrus, do ložnice si pořiďte vánoční povlečení.

Jak na Vánoce bez stresu?

Taky týdny dopředu píšete seznam, co všechno a kdy musíte zvládnout, aby to nedopadlo jako rok předtím, kdy jste nestíhali skoro ani štědrovečerní večeři? I když si to sepíšete, stejně si pak vyčítáte, že nic není dle vašich představ. Buď nemáte tak uklizeno jako kamarádka, nebo jste se netrefili do vkusu dárky. O tom ale Vánoce nejsou.

img

Jak doma vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru?

Předvánoční čas je jako stvořený k tomu, abyste se na chvíli zastavili a doma vytvořili tu pravou vánoční atmosféru. Co si tak udělat adventní věnec, pořídit si vánoční povlečení nebo si ozdobit parapet vánoční hvězdou?

Adventní věnec na stůl i dveře

Vánoce bez adventního věnce snad ani nemohou existovat. Věnec můžete zavěsit na vstupní dveře, další, ten se svíčkami, dát na stůl. Věnce si můžete koupit, nebo si vyrobit vlastní. Bude vám k tomu stačit korpus na věnec, nějaké ty větvičky, svíčky a různé přírodniny na dozdobení.

Víte, že na adventní věnec patří 4 svíčky, které symbolizují neděle, které strávíte spolu se svojí rodinou? 

Vánoční hvězda se skvěle vyjímá na stole i okenním parapetu

Někdo dává přednost vánočnímu kaktusu, jiný vsadí radši na vznešenou vánoční hvězdu, kterou si můžete pořídit v mnoha velikostech a řada z nás ji s vánočními svátky má spojenou už od dětství. Ještě docela nedávno jste si mohli koupit jen červenou vánoční hvězdu, dnes je nabídka širší a pořídit si můžete i bílou, krémovou, meruňkovou, žlutou nebo třeba modrou.

img

Ozdobte okno světýlky

Světýlka k Vánocům patří stejně jako stromeček. Někdo jich má tisíce a ozdobí celý dům, jiný se spokojí s osvětleným oknem nebo stromem na zahradě, jehož větvičky omotá světelným řetězem.

Víte, že světýlka mohou mít i tvar vloček, malých sobů nebo třeba lucerniček?

Pozvěte Vánoce do ložnice díky pěknému povlečení

Vánoční atmosféra může vládnout nejen zahradě a obývacímu pokoji, ale i dalším místnostem. V kuchyni, kde pečeme cukroví, bude vonět vánoční koření jako skořice, badyán nebo anýz, do ložnice ji vneseme třeba pomocí povlečení s vánočním motivem. Aby takové povlečení nejen hezky vypadalo, ale bylo i funkční a odneslo vás do říše snů, dejte si na čas s jeho výběrem a vyvarujte se běžných chyb.

Mnozí z nás totiž povlečení vybírají podle designu, jak se pak diví, že se pod ním potí, že jim elektrizuje vlasy apod. Na čem tedy při výběru povlečení, a to i toho vánočního, záleží?

  • Nejprve si dobře rozmyslete, jaký preferujete materiál povlečení. Vsadíte na osvědčenou bavlnu, chcete krepové povlečení, které se nežehlí, nebo hledáte hřejivé flanelové povlečení?
  • Jaké rozměry má vaše přikrývka? Standardem jsou rozměry 140 x 200 cm, pořídit si můžete i prodlouženou délku povlečení, tedy 140 x 220 cm nebo francouzské povlečení na deku pro dva.
  • Až teď vyberte motiv. Budou to stromečky, vločky, perníček nebo třeba sobi?



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?