Tunisko si vás získá plážemi i historickými památkami

Užijte si písečné pláže, atmosféru saharského písku a kouzlo historických památek. Tohle všechno a mnohé další nabízí Tunisko, které je v posledních letech hodně vyhledávanou turistickou destinací. Nevěříte? Přesvědčíme vás.

img

Tunisko si zamilujete z mnoha důvodů. Primárně to bude spojení kulturních a historických památek s přímořskými letovisky. Vynikající gastronomie, spousta výletů do vnitrozemí a dech beroucí výhledy. Jestliže vás tohle všechno zajímá, přinášíme vám několik tipů na vhodnou dovolenou v Tunisku

Začněte u historie a architektury 

Každý z nás má samozřejmě trochu jiné představy o dovolené v Tunisku. Pokud patříte do skupiny lidí, které zajímá historie a prahnou po poznávacích zájezdech, tento odstavec je vyčleněn právě pro vás. Tunisko si vás získá mnohými památkami. Musíte pouze vědět, do jakého města se vydat. 

  • Tunis 
  • Kairouan 
  • Kartágo 
  • El-Džem 
  • Thysdrus 

Abychom byli v tomto směru trochu konkrétnější, přinášíme vám seznam vybraných památek řadících se k těm vyhledávaným. Je to kupříkladu mešita Jama Ez Zitouna, Muzeum Bardo, ale také to, co zbylo z baziliky Cathagenna. Určitě si nenechte ujít návštěvu chrámu sv. Cypriána a Antoniovy lázně. Tohle všechno jsou místa, kde na vás dýchne skutečný duch minulosti a možná právě z těchto důvodů si Tunisko ihned zamilujete. 

Co dalšího vidět v Tunisku? 

Je tu pochopitelně i sorta cestovatelů, kteří tíhnou spíše k aktivní dovolené z pohledu sportu a dobrodružství. Ani v tomto ohledu vás Tunisko nezklame. Zavítat můžete třeba do Národního parku Ichkeul. Zde se tyčí vrchol Jebel Ichkeul, k němuž si můžete naplánovat trek. K vidění jsou bažiny, jezero a ostatní zeleň. Odvrácenou tváří takového místa je Sahara. Ta je naopak plná písku a přináší poznání ze sedla čtyřkolky nebo hřbetu velblouda. Výzvou se stává i populární ptačí rezervace. A když si budete chtít odpočinout, zamiřte na tuniské pláže. 

  • Salakta 
  • Mahdia 
  • Tabarka 
  • Bizerte 
  • Sousse

Poté, co budete absolvovat poznávání podmořského světa se už nebudete ptát, co vidět v Tunisku. V ten moment vám to bude všechno jasné. V přímořských letoviskách se kromě jiného nabízí také ostatní vodní hrátky. 

img

Dovolená na Djerbě 

Tuniské vnitrozemí a pobřeží samozřejmě můžete opustit ve prospěch dalších krásných míst této destinace. V tomto směru se nabízí ostrov Djerba. Ten je mimochodem přístupný i z pevniny. Ani tady nebudete strádat z pohledu objevování nových míst a relaxace. Obdivovat toho můžete opravdu hodně. 

  • Město Nefty
  • Krokodýlí farma
  • Synagoga El-Ghriba
  • Vesnice Guellala 

Na Djerbě nebude o aktivní program rozhodně nouze. Naplánovat si můžete výlet k místu Midoun nebo podlehnete jedinečné atmosféře města Zarzis. Oddávat se lze i překrásným výhledům na kaňon Selja Gorge. Vedle toho se neochudíte ani o pláže, mezi nimiž jednoznačně vyniká Sidi Maharés a Plage de la Seguia. Vodní hrátky, golf, potápění, tohle všechno vám zprostředkuje nezapomenutelná dovolená na Djerbě. 

img

Cenově výhodná dovolená v Tunisku 

Začněte s plánováním své další dovolené, která může být právě v Tunisku, potažmo na ostrově Djerba. Sestavte si itinerář, s nímž se nudit nebudete a zároveň si užijete na krásných plážích. Velkým pomocníkem se vám v tomto směru stane cestovatelský portál cKlub.cz. Ten sdružuje všechny potřebné informace. Na jednom místě se tak dočtete o počasí, měně a bezpečnosti v zemi, včetně toho nejdůležitějšího. Seznamu krásných míst, odkud se budete inspirovat. Nakonec si můžete zvolit také cenově výhodný zájezd do Tuniska, jenž bude svým obsahem a službami odpovídat vašim potřebám. Poznejte skutečnou exotiku ve slunné zemi, která si vás podmaní v mnoha ohledech. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!