Trendy v obuvi podzim-zima 2011/2012

70tá léta přinesla výrazné barvy, vysoké kozačky, platformy, klínky a lakování, viktoriánské období inspirovalo návrháře k vytvoření téměř fetišistických sexy šněrovacích kozaček a popularita pánského stylu přivála zpět klasické i méně klasické mokasíny, polobotky či motorkářskou obuv v grunge stylu 90tých let. 

img

Vyberte si nové botky z rozmanité nabídky podzimních trendů

Hit podzimu - mokasíny 

zoom Zvětšit

Mokasíny jsou maximálne pohodlné a velmi trendy

Pokud byste si měla na první chladnější dny po létě pořídit jen jeden pár nových bot, určitě si vyberte mokasíny. Tento typ maximálně pohodlné a stylové obuvi je totiž módním megahitem letošního podzimu. Ale nebojte se, určitě to neznamená, že byste své nové úžasné mokasíny nemohla nosit i na jaře. Právě naopak – mokasíny totiž příští jaro vystřídají příliš dlouho vládnoucí oblíbené balerínky. Lehké a pohodlné mokasíny se letos nosí ve všech možných podobách – klasické minimalisticky elegantní i zdobené třásněmi, ve střídmých barvách i výrazných tónech, lakované, sametové, dokonce můžete sehnat i mokasíny na podpatku či na klínku. Mokasíny nemohly chybět ani v módních kolekcích značek Alexander Wang, Yves Saint Laurent či Stuart Weitzman. 

Inspirace z pánského botníku

zoom Zvětšit

Pánský botník v dámském provedení

Oblíbenost androgynních prvků nabrala na obrátkách u většiny módních návrhářů a tak se do této sezóny prošlapaly elegantní polobotky, kotníčkové Chelsea boty či oxfordky. Jako kontrast k pánské eleganci se vrátil grunge styl 90tých let v podobě těžkých pohorek nebo šněrovacích kotníkových motorkářských bot a výrazných přezek. Pokud vám čisté napodobeniny pánské obuvi, jako jsou klasické černé polobotky nebo oxfordky, přijdou příliš strohé, nemusíte zoufat. Mnoho návrhářů oživilo pánskou obuv ženskými prvky a vznikly tak rozverné modely plné výrazných barev, lakování, vysokých podpatků na klínku i platformě. S pánskou polobotkou si vyhrál třeba Phillip Lim, který boty obarvil na křiklavě zelenou a přidal k nim vysoký klínový podpatek. Polobotky poseté zlatými flitry v disco stylu 70tých let zase stvořili návrháři Dolce & Gabbana, vysoké podpatky k oxfordkám přidaly značky Louis Vuitton nebo Yves Saint Laurent. 

Dominantní viktoriánská panička 

zoom Zvětšit

Sexy viktoriánkský vzhled je in

Období, kdy Spojenému království vládla královna Viktorie, letos inspirovalo překvapivě mnoho světových návrhářů a tak se špičaté a úzké šněrovací botky na vysokém štíhlém podpatku dostaly na přední příčky mezi módní obuví. Málokterý návrhář se však držel tradičního pojetí upjaté viktoriánské obuvi ukazující cudnost nositelky - současné boty inspirované touto érou tak spíše připomínají fetišistickou obuv profesionální dominy. Černé šněrovací kozačky vysoké do poloviny stehen či futuristické šněrovací botky na extra vysokých jehlách předvedly modelky u Alexander McQueen, vínové lakované kozačky na mohutné platformě a širokém podpatku byly k vidění u Louis Vuitton, se svůdným lakováním aplikovaným na viktoriánské obuvi si pohrál Marc Jacobs. Zajímavou kolekci inspirovanou viktoriánským obdobím měly také značky Versace a Balmain. 

Na vysoké noze

zoom Zvětšit

Nosí se jehly, klínky i platformy

A jaké že typy podpatků jsou tuto sezónu nejvíce v kurzu? Výrazný vliv 70tých let na současnou módu je více než patrný nejen u oblečení, ale také u obuvi. Nosí se tedy především klínkové podpatky a mohutné platformy, dost často lze vidět i spojení obou těchto podpatků, které prodlouží nohy až do nebes. In jsou rovněž vysoké robustní čtvercové podpatky poskytující určité pohodlí a jistotu, což v zimních měsících na kluzké ulici určitě oceníme. Platformy a klínky byly k vidění u značek Marc Jacobs, Jill Sander či Viktor & Rolf, mohutné čtvercové podpatky vesele klapaly na přehlídkách u DKNY, Prada nebo Ralph Lauren. I když jsou klínky a silnější podpatky v zimě určitě pohodlnější a stabilnější, vysoké jehlové podpatky budou v oblibě návrhářů a především jejich zákaznic stále. Na sexy vzhled jehlových podpatků tak letos vsadili mimo jiné i Christian Loubotin, Giambattista Valli, Giorgio Armani, Versace nebo Christian Dior. 

Výrazné barvy a neobvyklé materiály 

zoom Zvětšit

Paleta podzimních trendů v obuvi je opravdu pestrá

Zimní nebe může být zamračené a šedivé, ale vy můžete chladivou šeď prozářit, když si pořídíte nové módní boty ve výrazných barvách. Jak by se vám líbilo vykračovat si v sytě zelených, hřejivě vínových či hořčicově žlutých kozačkách? Díky vlivu 70tých let jsou v kurzu především syté barvy, ale klasickou černou, hnědou či béžovou letos také nic nezkazíte. Vínové a fialové botky měli ve svých kolekcích Diane von Furstenberg či Christian Dior, elektrizující modrá zdobila obuv u Dries Van Noten a Thakoon, několik barev dohromady smíchali u značky Prada. Z materiálů tento podzim vítězí samet, semiš a lakovaná kůže, boty často zdobí hřejivá kožešina nebo beránek. Na večer si pak vyberte boty potažené krajkou nebo saténem. Semišové botky byly k vidění v podzimních kolekcích DKNY, Christian Dior nebo Manolo Blahnik, hřejivé kožešinky zdobily obuv u Christian Louboutin, Jimmy Choo nebo Ralph Lauren. Botky z lakované kůže se blýskaly na přehlídkách Viktor & Rolf a Emilio Pucci.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!