Tajemství flakónu s nápisem Chanel N° 5

Parfém, který je opředen mnoha tajemstvími, upíná na sebe pozornost ve velkolepých filmem a je předmětem uměleckých výstav, může být skutečně jen jeden. Odhalili jsme pro vás, co všechno v sobě ukrývá flakón s nápisem Chanel N° 5.

img

Chanel N° 5 je velmi ženský, intimní, svůdný a vášnivý.

V době, kdy Chanel N° 5 vznikl, měly snad všechny parfémy vůni květin či jejich jednotlivých ingrediencí. Prim tenkrát hrály vůně jako levandulová, konvalinková nebo jiná snadno rozeznatelná vůně květin. Tehdy se psal rok 1921.

Přichází revoluce v parfémech

Přichází  Chanel N° 5! Alchymista a chemik Ernest Beaux společně s Coco vytvořili parfém, jenž v sobě nemá pouze jednu konkrétní květinovou vůni, ale osmdesát složek, které nemáte šanci popsat. Vzniká první abstraktní vůně na světě a její úspěch je šokující. Proč?

Parfém Chanel N° 5 je výjimečný mimo jiné tím, že na každém voní jinak. Vzbuzuje v lidech fantazii a dává proniknout těm nejskrytějším touhám. Zároveň je však vždy velmi ženský, intimní, svůdný a vášnivý. Přesně takový, jaké chtějí všechny ženy na světě být. Zasáhne vaše smysly a vy vlastně vůbec nevíte, jak to dokázal. Zvláštní, že?

Stát se nesmrtelným není nemožné

Tedy alespoň pokud jde o Chanel N° 5. Coco stvořila svůj první parfém nedlouho poté, kdy ji potkala ta největší tragédie v životě. Na konci roku 1919 zahynula při dopravní nehodě její životní láska Arthur Capel. Do flakónku s Chanel N° 5 se tak promítla všechna její bolest, vášeň, láska, strach, smutek i stesk. To vše se pak stalo nesmrtelným stejně jako je teď Chanel N° 5.

Za zmínku stojí také samotný obal Chanelu N° 5, který působí stále velice svěže a minimalisticky. Vůně Chanel N° 5 je zkrátka něčím, co lze slovy jen stěží vystihnout. Je to portrét konkrétní ženy, jenž žila neobyčejným životem. Chanel N° 5 je elegatní a dokáže nás posunout kupředu. Vyzkoušejte si to. Stačí, když otevřete lahvičku s vůni Chanel a sny se stanou skutečností.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?