Štíhlá na úkor zdraví

Některé ženy jsou schopné udělat pro štíhlou postavu prakticky cokoliv – třeba sníst vatu. Ne, nemáme na mysli cukrovou vatu z pouti, ale tu kterou koupíte v drogerii. Jakých dietních hazardů se ženy dopouštějí a co to představuje pro jejich zdraví?

Polykání vaty z drogerie

Polykání vaty bylo oblíbené již během komunismu, kdy ho praktikovaly baleríny Národního divadla, po kterých se vyžadovalo, aby byly co nejštíhlejší. Princip této hazardní diety je prostý. Buničina se namočí například do mléka, a pak se sní. V žaludku tato „pochoutka“ nabobtná a tím sníží na nějakou dobu pocit hladu. Pro trávící systém je ovšem vata nestravitelná, takže se hromadí ve střevech, která se mohou ucpat. Neprůchodnost střev může způsobit i smrt.

zoom

Léky na hubnutí způsobují závislost

Zázračné prášky na hubnutí

Léky na hubnutí by měli užívat pouze obézní lidé, kterým je předepsal lékař a jsou pod jeho odborným dohledem. Ostatní by se jejich užívání měli vyvarovat, jelikož spousta prášků na hubnutí má vedlejší účinky (závratě, bolesti hlavy, nespavost, nervozita, poruchy chuti, zvracení, zácpa, průjem, bolesti na hrudi, poruchy sexuálních funkcí, poruchy močení, kožní vyrážky, srdeční onemocnění), způsobují psychické závislosti a nabourávají metabolismus.

Užívání projímadel

zoom Zvětšit

Časté užívání projímadel vás může i zabít

Laxativa neboli projímadla jsou mezi dietářkami velmi oblíbené. Není nad to se pořádně najíst, a pak to ze sebe zase rychle dostat ven. Už žádné hladovění! Zní to úžasně, ovšem jen do té doby než si častým užíváním velkého množství projímadel vytvoříte závislost, poškodíte si střevní stěnu a ledviny. Kvůli neustálým průjmům přijdete také o důležité vitamíny a minerály, na což můžete dokonce zemřít. Navíc projímadlo samo o sobě nemá žádný vliv na vstřebávání tuků!

Podvázání žaludku

O podvázání žaludku mohou uvažovat pouze obézní lidé s BMI 40 a výš, na které nezabrala žádná jiná metoda redukce hmotnosti. Podvázání žaludku představuje radikální zásah do těla a samo o sobě problém s obezitou neřeší. Při podvázání žaludku se potrava protahuje zúženým místem, díky čemuž má člověk dříve pocit sytosti. Část žaludku je vyřazena z funkce, cca dva metry tenkého střeva jsou odkloněny z trasy pro potravu, čímž se sníží vstřebávání živin.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.