Správná technika mytí vlasů

Máte neposlušné vlasy, které vám poletují kolem hlavy nebo se vám neuvěřitelně rychle mastí? Používáte drahé prostředky určené na vlasy, ale není vám to nic platné? Přestaňte utrácet a naučte se správnou techniku mytí vlasů.

img

Věnujete-li správnému mytí vlasů dostatečný čas, máte vyhráno.

Ač se to může zdát neuvěřitelné, tak již samotné mytí vlasů ovlivňuje, jak budou vaše vlasy během celého dne vypadat. Pokud používáte nesprávnou techniku mytí vlasů, nepomůže vám sebekvalitnější gel či lak. Věnujete-li správnému mytí vlasů dostatečný čas, máte vyhráno. Stačit vám bude přibližně čtvrthodinka.

Vlasy vykartáčujte

Před samotným mytím vlasy pečlivě pročešte nebo vykartáčujte. Toto pravidlo platí zejména pro ty z vás, které máte dlouhé rovné vlasy a často používáte lak nebo vosk. Pokud máte přirozeně kudrnaté vlasy, pak tento krok vynechte. Po vykartáčování můžete začít s mytím. Vezměte si kvalitní šampon vyhovující vašemu typu vlasů. Vlasy důkladně namočte a prsty jemně promasírujte.

zoom Zvětšit

Získejte krásné vlasy pouhým umytím.

Šampon naneste ze všeho nejdříve na hlavu a teprve pak jej aplikujte na konečky vlasů. Až budete šampon napěňovat, použijte k tomu krouživé pohyby. Vlasy v žádném případě nedrhněte. Zbytečně byste tím podráždily pokožku, která se pak rychleji mastí. Nakonec šampon smyjte a postup umytí ještě jednou opakujte. Jestliže si vlasy myjete denně, není opakování potřeba.

Nanášení kondicionéru

Než na vlasy nanesete kondicionér nebo balzám, vyždímejte je. Tím uzavřete vlasové kutikuly a zabráníte tomu, aby kondicionér po vlasech stékal s vodou. Chcete-li docílit co nejlepšího výsledku, naneste prostředek až od poloviny hlavy a nevtírejte jej do kořínků. Přípravek nechte působit tak dlouho, jak uvádí výrobce. Nejméně však 3 minuty a ideálně zabalte vlasy i s kondicionérem do suchého ručníky. Díky teplu bude účinek na vlasy ještě větší.

Po uplynutí dané doby vlasy opláchněte vlažnou vodou. Příliš horká voda není žádoucí, zvláště pokud máte snadno se mastící vlasy. Krátké spláchnutí studenou vodou posílí vlasové kořínky. Vlasy budou krásně lesklé a pokožka se prokrví.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.