Skryté poklady Dominikánské republiky

Přemýšlíte, kam na dovolenou a láká vás exotika? Vydejte se do Dominikánské republiky. Slunce zde svítí po celý rok a teplota vzduchu se v průměru pohybuje okolo 28 °C. Vyhlášené jsou zejména zdejší písečné pláže, nechybí ale ani památky UNESCO, třítisícové hory a národní parky. Možností, kam se vydat, je celá řada.

Z jihu na východ

Dominikánská republika je po celém světě proslulá nádhernými plážemi. Ty nejznámější leží na východě v oblasti Punta Cana. Patří mezi ně např. Bávaro, Macao, Juanillo, Cabeza de Toro, Arena Gorda a Uvero Alto. Pokud vás omrzí lenošení, vydejte se na výlet do mořského Marinaria, nebo za delfíny do parku Dolphin Explorer či Dolphin Island. Úžasný je také Scape Park s lagunou Hoyo Azul.

zoom Zvětšit

Punta Cana - Hoyo Azul

Na jihu je vyhlášené letovisko Juan Dolio a na jihovýchodě pláže v okolí Bayahibe. Nedaleko leží národní park Cotubanamá (Del Este), v jehož útrobách se ukrývají jeskyně se zachovalými malbami indiánů kmene Taíno. Za vidění rozhodně stojí panenský ostrov Saona a laguna Piscina Natural, kde můžete obdivovat mořské hvězdice. Cestou zpět se zastavte v ústí řeky Chavon, kde se natáčely filmy Apokalypsa (1979) a Rambo II (1985).

Ze severu na Samaná

V Puerto Plata na severním pobřeží si můžete užívat na sto kilometrů nádherných pláží a fascinující přírodu. Vydejte se např. k vodopádům Damajagua, k laguně Dudu, nebo na korálový ostrov Cayo Arena. 

zoom Zvětšit

Keporkak

Na poloostrově Samaná na severovýchodě země stojí za vidění vodopád El Limón a národní park Los Haitises, který je domovem kapustňáků, mořských želv a téměř sta ptačích druhů. Mezi nejhezčí pláže patří Rincón, Bonita a Cayo Levantado. V zimě je v Samanské zátoce možné pozorovat velryby hrbaté (keporkaky).

Směr jihozápad

S krokodýly americkými se můžete setkat u solného jezera Enriquillo v oblasti Barahona. Ráj na zemi najdete na pláži Bahía de las Águilas v regionu Pedernales. Na pláži nejsou žádné hotely ani restaurace. Svá vejce sem připlouvají klást karety, žije zde na 130 ptačích druhů a dále např. štětinatci a hutie.

zoom Zvětšit

Bahía de las Águilas


Fotogalerie

 

Komentáře

askim
Mam ji na seznamu , Karibik je super a doporučuji,dovolená v Mexiku byla naprosto fantastická a právě kvůli přírodě máme Dominikánu v pořadníku. Mexiko má zase úchvatné mayské památky, Dominika je z tohoto pohledu chudší, je to jen bývalá koloniální država.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.