Šest kosmetických vychytávek z vaší kuchyně

Nemusíte zbytečně utrácet, levnější alternativy některých kosmetických produktů můžete objevit i ve vaší spíži či lednici.

Kokosový olej místo masky na vlasy 

Čistý kokosový olej je výborný nejen na smažení palačinek, ale díky vysokému obsahu mastných kyselin se skvěle hodí i na péči o vlasy. Stačí pár kapek vetřít do vlasů před umytím a můžete se těšit na zářivé a hydratované vlasy. Pokud to s kokosovým olejem přeženete, umyjte si vlasy šamponem s obsahem tea tree oleje, který nadbytečné množství kokosového oleje odstraní.

Místo suchého šampónu použijte škrob

Suché šampony jsou velmi oblíbené a často nás zachrání, když nemáme čas umýt si hlavu. Co když ale "sucháč" dojde zrovna, když ho nutně potřebujete? Nezoufejte a vyzkoušejte obyčejný škrob. Ten je koneckonců součástí většiny suchých šampónů. Lehce posypte mastná místa na hlavě a poté pořádně pročešte vlasy kartáčem.

Vyzkoušejte jablečný ocet jako tonikum

Bez pleťové vody se řádné odlíčení neobejde, ale proč utrácet za chemický prostředek, když existuje levnější a přírodní alternativa? Jablečný ocet pokožku vyčistí a navíc má stahující účinky, proto ho můžete použít místo pleťové vody. Jestliže trpíte na mastnější pleť a akné, zkuste jablečným octem potírat problémovou T-zónu.

Na odličování použijte olivový olej

Možná to zní podivně, ale rozhodně to stojí za vyzkoušení. Olivový olej funguje jako magnet na olej ve vaší pokožce, vytáhne špínu z pórů a vyčistí pleť stejně dobře jako odličovací mléko. Navíc za zlomek ceny. Stačí nanést na mokrý odličovací tampónek pár kapek panenského olivového oleje, odlíčit a vaše pokožka bude čistá a zářivá.

Zbavte se “pytlů” pod očima pomocí zeleného čaje

Nejrychlejší cestou, jak se zbavit opuchlých polštářků pod očima a jak zpevnit jemnou pokožku na těchto místech, je nanést na ně studený produkt s kofeinem. Výborně fungují vychlazené sáčky zeleného čaje. Stačí nechat působit pět minut a budete příjemně překvapena výsledkem.

Dopřejte si ovesnou koupel na zklidnění pokožky

Pokud je vaše pokožka opravdu suchá nebo jste se spálila na sluníčku a potřebujete podrážděnou kůži zklidnit, vychutnejte si ovesnou koupel. Ovesné vločky ve vaně vytvoří lehkou vrstvu slizu, který hydratuje a zklidňuje pokožku a zbaví vás nepříjemného svědění.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?