Seriálové hvězdy 90. let kdysi a dnes

Jak moc se změnily oblíbené herečky z kultovních seriálů 90. let a jak pokračovala jejich kariéra? To se dozvíte v následujícím článku.

Calista Flockhartová (50) 

img

Role: Ally McBeal, seriál Ally McBealová

Křehká americká herečka se proslavila svou rolí v populárním seriálu Ally McBealová, který se začal vysílat v roce 1997 a běžel až do roku 2002. Calista získala za svou roli věčně zasněné právničky Zlatý glóbus pro nejlepší herečku v komediálním seriálu. Poté se však hereččina kariéra výrazně zpomalila. Calista odmítla jednu z hlavních rolí v seriálu Zoufalé manželky, kterou nakonec získala Teri Hatcherová, ale zazářila v seriálu Bratři a sestry. Půvabná herečka je vdaná za herce Harrisona Forda a vychovávají spolu adoptivního syna Liama.

Courteney Coxová (50) 

img

Role: Monica Geller, seriál Přátelé

Modrooká americká kráska rozjela svou kariéru v hudebním videoklipu Bruce Springsteena “Dancing in the Dark.” Teprve komediální role Monicy v oblíbeném seriálu Přátelé z ní však udělala mezinárodní hvězdu první velikosti. Courteney ale nezůstala jen seriálovou herečkou, objevila se například ve filmech Ace Ventura: Zvířecí detektiv, či v sérii hororů Vřískot. Její další seriálová role v seriálu Město žen jí vynesla nominaci na Zlatý glóbus. Coxová byla vdaná za herce Davida Arquetta, ale po třinácti letech společného soužití se rozvedli. Mají spolu dceru Coco.

Michelle Williamsová (34)

img

Role: Jen Lindley, seriál Dawson´s Creek

Americké herečce bylo teprve šestnáct let, když zazářila v roli problematické puberťačky v populárním seriálu Dawson´s Creek, a stala se idolem náctiletých diváků. Její kariéra se však nezastavila s koncem seriálu. Michelle předvedla své herecké umění ve filmových trhácích, jako jsou Zkrocená hora, kde hrála po boku svého tehdejšího snoubence Heatha Ledgera, nebo Blue Valentine, kde si zahrála s Ryanem Goslingem. Jedním z jejích doposud největších triumfů byla role Marilyn Monroe ve filmu Můj týden s Marilyn, za kterou získala mnohá ocenění. Michelle má se zesnulým Ledgerem dceru Mathildu Rose.

Gillian Andersonová (46)

img

Role: Dana Scully, seriál Akta X

Role zvláštní agentky Scullyové v kultovním seriálu Akta X, kde hrála společně s hercem Davidem Duchovnym, vynesla americké herečce celosvětovou popularitu a mnohá ocenění včetně Zlatého glóbu pro nejlepší seriálovou herečku. Po skončení seriálu v roce 2002 se Anderson objevila v několika filmech, zahrála si v televizi a velmi dobře se uchytila i na divadelních prknech. Mezi její významnější pozdější role patří úloha ve filmu Poslední král Skotska a televizní seriál The Fall, který měl premiéru v roce 2013.

Katie Holmesová (36)

img

Role: Joey Potter, seriál Dawson´s Creek

Katie Holmes se zapsala do povědomí diváků spíše jako exmanželka Toma Cruise než jako herečka. Její působení v seriálu Dawson´s Creek vedlo k několika velkým rolím na filmovém plátně - od nezávislých filmů až po komerční hity. Katie se chtěla vymanit ze škatulky sladké holky od vedle, což se jí podařilo ve filmech Skvělí chlapi, Téměř dokonalý zločin, Telefonní budka nebo Batman začíná. Naposled jsme ji mohli vidět ve filmu Dárce. Katie však svůj herecký talent předvedla i v divadle. Herečka má s Tomem Cruisem dceru Suri, jejich manželství však nevydrželo.

Jennifer Anistonová (45)

img

Role: Rachel Green, seriál Přátelé

Půvabná americká herečka si získala srdce diváků svou rolí ztřeštěné Rachel v kultovním seriálu Přátelé, který běžel deset sezón a za který získala cenu Emmy a Zlatý glóbus. Od konce seriálu se Jennifer pravidelně objevuje ve filmu a zaměřuje se především na romantické komedie. Vidět jsme ji mohli například ve filmech Rozchod, Marley a já, Božský Bruce nebo Zkus mě rozesmát. Herečka byla pět let vdaná za herce Brada Pitta, momentálně je zasnoubená s hercem a režisérem Justinem Therouxem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.