Recept na úspěch: Studium MBA zvýší vaše šance na kariérní postup i vyšší plat

Už dávno neplatí, že by na vedoucích pozicích ve firmách působili pouze muži. V mnoha světových i tuzemských korporacích zastávají pozice středního a vrcholového managementu ženy a mnoho žen úspěšně založilo a řídí vlastní podnikatelské projekty. Pokud máte podobné ambice, uvažujte o studiu MBA. Získáte prestižní titul, prohloubíte praktické dovednosti a zvýšíte tak své šance na kariérní postup i vyšší plat.

Pro řadu firem je stěžejním faktorem při rekrutování nových zaměstnanců praxe uchazeče. Profesní titul MBA (Master of Business Administration) je oproti akademickým titulům jasnou známkou praktických dovedností. A studium programu MBA má i mnoho dalších výhod.

1. Případy z praxe

Nečeká vás jen biflování teorie z učebnic. V rámci studia MBA budete naopak vymýšlet inovativní řešení případových studií a nad svými nápady a názory pak společně diskutovat s lektory a ostatními studenty – kolegy.

2. Inspirace od nejlepších

Lektoři mají dlouholeté zkušenosti z vedoucích pozic a při výuce používají konkrétní příklady s ohledem na nejnovější trendy moderního managementu. Výuka je proto obohacena o praktické poznatky a reálné příběhy.

3. Rozhled napříč obory

Přidaná hodnota přichází i ze strany ostatních studentů. V jejich řadách najdete mj. personalisty, PRisty, marketéry, zaměstnance veřejné správy i podnikatele, kteří zakládají svůj vlastní byznys. Vedle prestižního titulu tak získáte celkový rozhled i v příbuzných oborech.

4. PR, marketing, HR nebo Soft skills

Klíčový je správný výběr školy a studijního programu. Prestižní Cambridge Business School má v nabídce celkem 12 MBA specializací a jeden online program. Mezi ženami je populární např. Marketing a Public Relations, který se věnuje různým formám marketingových komunikací, PR strategiím a media relations. Tématikou osobního rozvoje a efektivního sebeřízení se zabývá Management soft skills (tedy tzv. měkkých dovedností). Personální management zasvětí studentky do psychologických aspektů vedení zaměstnanců, firemní kultury, motivace a řízení lidských zdrojů a program Management a leadership je ideální pro podnikatelky a pracovnice středního a vyššího managementu.

5. Studium, rodina, práce – vše stihnete

Velkým plusem je i časová flexibilita studia. V průběhu roku se konají celkem čtyři sobotní semináře a zbytek studia probíhá formou e-learningu a online konzultací. Výuku si tak můžete uzpůsobit podle sebe a vše skloubit se zaměstnáním a rodinným i osobním životem.

Vedle MBA jsou v nabídce také další programy. Pokud máte ukončené středoškolské vzdělání a minimální praxi, zvolte BBA (Bachelor of Business Administration). Pro advokáty, notáře a právní specialisty je pak určen program LLM (Executive Master of Laws).

zoom

Během roku připravuje Cambridge Business School aktivity nad rámec studia v podobě bezplatných tematických seminářů, na kterých můžete navázat bližší kontakty s ostatními kolegy a ty poté využít v profesním životě.

Získáním titulu MBA zlepšíte své uplatnění na trhu práce a svému okolí a zaměstnavateli dáte jasně najevo motivaci a chuť se dále sebevzdělávat a pracovat na sobě.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.