Proč zařadit mořské ryby do jídelníčku?

Maso mořských ryb je stále častěji vyhledávanou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví.

Trendy ve výživě jednoznačně doporučují zařazovat ryby do jídelníčku častěji a v různých obměnách. Mořské ryby obsahují velké množství proteinů (bílkovin), vitamínů a minerálních látek. Jsou nejdůležitějším zdrojem přírodního jódu nezbytného pro správnou činnost štítné žlázy, která reguluje látkovou výměnu, nervovou soustavu a srdeční tep. Nejcennějším prvkem jsou ale Omega 3 nenasycené mastné kyseliny obsažené v rybím tuku, které preventivně působí proti onemocnění srdce a krevního oběhu, snižují hladinu cholesterolu a u dětí napomáhají při rozvoji mozkových funkcí a zraku. 

Příprava ryb a rybích specialit je jednoduchá a velmi rychlá. Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Stačí trocha soli, koření, bylinek a tuku. Způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa. Více informací, inspirace a jednoduchých receptů Vám nabízíme na www.nowaco.cz.

Proč mají některé výrobky označení MSC? 

zoom Zvětšit

NOWACO

S rozvojem civilizace rostla i poptávka po rybách. Přímořské státy zaznamenaly úbytek rybí populace a uvědomily si, že pro její zachování je potřeba neřízený lov rozumně korigovat a ponechat rybám prostor k jejich přirozené reprodukci. Prvním krokem bylo zřízení rybích farem, které pomáhají uspokojovat rostoucí požadavky trhu po rybách. Ryby tu mají pravidelný dostatečný přísun kvalitní potravy a optimální životní podmínky. 

Velký tlak a apel směřoval i ke společnostem, které se zabývají lovem, zpracováním a prodejem ryb. Společnost Bidfood, největší zpracovatel a dodavatel ryb na českém trhu, která už více než 25 let prodává mořské ryby a rybí speciality známé pod značkou NOWACO, je hrdým držitelem certifikátu MSC (Marine Stewardship Council). To znamená, že mořské ryby se značkou NOWACO jsou loveny pouze takovými prostředky, které pomáhají chránit stav zásob ryb v našich mořích pro budoucnost. Pokud hledáte kvalitní rybu od dodavatele, na kterého se můžete ve všech ohledech spolehnout, zvolte ryby či mořské speciality značky NOWACO. Jsou šetrně loveny v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychle zpracovány a bleskově zamraženy.

zoom Zvětšit

NOWACO



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?