Proč je dovolená u moře to nejlepší pro vaše zdraví

Cítíte se na jaře unavení a bez energie? Je nejvyšší čas začít plánovat letní dovolenou! Týden strávený u moře totiž prospěje jak vašemu tělu, tak vaší psychice. Přečtěte si hlavní důvody, proč byste měli letos vyrazit k moři a jak díky tomu budete krásnější a spokojenější.

Osvěžte svou pleť

Přírodní péče je tím nejlepším způsobem, jak udržovat pleť krásnou, zdravou a mladou. A vězte, že pobyt u moře může být tím skvělým lékem pro vaši pokožku. Je známé, že moře má vysoký podíl minerálů a solí - díky obsahu sodíku, hořčíku, vápníku, jódu a bromu působí voda na pokožku antibakteriálně a pomáhá léčit akné, ekzém, lupénku i jiné kožní problémy. Polehávání nebo plavání ve slané mořské vodě tak bude nejen příjemným odpočinkem, ale také léčebnou kúrou.

TIP: Černé moře je díky vysokému obsahu minerálu jedním z nejlepších míst v Evropě, kam vyrazit na ozdravnou kúru. Vyberte si dovolenou v Bulharsku a zažijte nezapomenutelnou prázdniny za přijatelnou cenu!

img

Pohádková pláž u hotelu Premia Beach v Carevu Zdroj: Archiv Viamare

Volně dýchejte

Stejně jako moře, tak i mořský vzduch je plný blahodárných látek. Bohatě stačí procházet se po pláže a volně dýchat. Vzduch plný minerálů pročišťuje vaše plíce, rozpouští hleny v dýchacích cestách a osvěžuje sliznici. Záporné ionty ve vzduchu navíc pomáhají tělu absorbovat kyslík. Pobyt u moře se doporučuje nejen astmatikům a lidem, kteří mají problémy s dýcháním, ale také těm, kteří tráví celý rok ve špinavých zaprášených městských ulicích.

Užívejte si slunce

Slunce může být nebezpečné i blahodárné. Pokud se na slunci správně chráníte, nosíte čepici, natíráte se opalovacím krémem a dodržujete pitný režim, pak vám na slunci nehrozí žádné nebezpečí. Naopak vám slunce pomáhá - na slunci totiž vaše tělo doplňuje vitamín D, jehož nedostatek může způsobovat pocit smutku nebo dokonce deprese. Vitamín D je důležitý taky pro správnou funkci kardiovaskulárního systému, naše kosti a imunitu.

TIP: Hledáte místo, kde najdete klid, krásnou přírodu a okouzlující moře? Dovolená v Řecku bude předčit vaše očekávání!

img

Všechny krásy ostrova Samos Zdroj: Archiv Viamare

Pohoda

Každý z nás někdy potřebuje dovolenou – odpočinout si od práce, změnit stereotyp a nasát novou energii. Už samotný fakt, že si vezmete na týden volno a vyrazíte k moři, je důležitým krokem, které vaše tělo ocení. Povalování na pláži, odpočinek na pláži, šumění mořské vánku, procházky a spousta spánku. To vše vašemu tělu prospěje více než všechny omlazující kúry na světě. Dbejte proto na své zdraví a alespoň jednou do roka si dopřejte odpočinkovou dovolenou u moře.




A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.