Pro klidný spánek alergika

Alergie – dnes často skloňované slovo. Snad na každém kroku potkáme člověka, který nějakou trpí. Na mléko, lepek, pyl, obilí, roztoče, …. Alergie je trápení, které lze ovlivnit. Alespoň tak, že se alergik bude vyhýbat tomu, co mu vadí. Aby si i on mohl dopřát klidný spánek, je tu speciální povlečení.

Alergie

Přehnaná reakce imunitního systému na podněty, se kterými se běžně setkáváme. Mezi alergeny patří pyly, plísně, zvířata, potraviny, včelí bodnutí apod.). Mezi projevy alergie patří rýma, kýchaní, uslzené oči, vyrážka, kašel, obtíže s dýcháním, … Jejich prostřednictvím se zdravý imunitní systém pouští do boje s reakcí.

Na co si má dát alergik pozor při výběru povlečení?

Při výběru povlečení se běžně zohledňuje:

  • Barva
  • Design
  • Zapínání
  • Materiál

Vyhněte se jakýmkoli umělým materiálům. Důvodem je fakt, že nedostatečně odvádí vlhkost. Pokožka se během spánku zapaří a bude vás svědit. Astmatici by si měli dát pozor hlavně na chlupatý mikroplyš. Kdyby vlákno vdechli, mohou se během spánku začít dusit.

Alergie na roztoče

Projevuje se v noci a ráno těsně po probuzení. Kýchání, astmatický kašel, ekzém, uslzené oči, kýchání a vodnatá rýma. Tak se projevuje alergie na roztoče, kterým se hlavně v posteli a lůžkovinách opravdu daří. Jak se proti těmto reakcím bránit?

Antibakteriální úprava

Přímo do textilie jsou vpraveny látky, které proti roztočům a plísním bojují. Ale jak už to bývá, nic není věčné a látka z povlečení časem vymizí. Alternativou může být bambusové povlečení nebo lůžkoviny, ve kterých se bakteriím ani roztočům nedaří. 

Bambus má mnoho výhod:

  • Hypoalergenní
  • Hebký
  • Antistatický
  • Pěstuje se bez použití pesticidů a hnojiv
  • V létě chladí, v zimě hřeje

Protiroztočové povlaky

Nejúčinnější opatření. Funguje nejen na lůžkoviny, ale i na matrace. Doba spánku je dlouhá a po celý čas tak tělo vystavujeme přímému kontaktu s alergenem. Abyste tomu zamezili, na lůžkoviny nejprve navlékněte protiroztočový povlak a pak teprve povlečení. Účinek se dostaví okamžitě a vy můžete spát v klidu a bez obav.  

Pravidelná hygiena

Pravidelně vše perte – alespoň jednou za 2 týdny. Povlečení pak vyžehlete na vysoký stupeň. Vše také pravidelně a poctivě vyvětrejte. Vzhledem k tomu, že prádlo budete často prát, vybírejte opravdu kvalitní povlečení, které to snese. Raději nějakou korunu připlaťte a investujte do kvality.

img







Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.