5 chyb, kterých se vyvarovat při úpravě obočí

Obočí je pro celkový vzhled obličeje velmi důležité. Jeho nesprávná úprava může narušit vaši snahu o dokonalý look.

Nepřehánějte to s tužkou na obočí 

Většina žen touží po plném výrazném obočí a dopomáhají si k němu tužkou na obočí. Není nic špatného na tom zvýraznit si obočí tužkou, ale obočí by nemělo přivolávat příliš pozornosti nebo dokonce šokovat. Vizážisté však radí vždy si vybrat tužku maximálně o odstín tmavší než je vaše obočí, příliš tmavé tužky vypadají tvrdě a nepřirozeně. Tužka o odstín tmavší tak k přirozenému zvýraznění obočí bohatě postačí.

Nepoužívejte na obočí žádnou kosmetiku

Tato rada je nad zlato, a přesto se jí málokdo řídí. Snažte se při nanášení krémů, gelů, make-upu či krémů na opalování vyhnout oblasti obočí. Všechny tyto produkty se totiž drží v obočí a způsobují jeho vypadávání a zároveň brání jeho růstu. Většina žen se chová k oblasti obočí jako k pleti, ale ve skutečnosti je tato oblast stejná jako vlasová pokožka a na tu byste krém či make-up také neaplikovala.

Pozor na vosk a nitě

Vizážisté se shodují na tom, že při úpravě obočí se nejvíce osvědčila klasická pinzeta, kdežto epilace nití či dokonce voskem vhodná obvykle není. Podle odborníků je úprava pinzetou nejpreciznější metodou, jelikož pokaždé vytrhnete jen jeden chloupek. A u obočí každý jeden chloupek může hrát velkou roli v jeho tvaru. Voskování je nejen nepřesné, ale také natahuje jemnou pokožku. Epilace nití zase tahá chloupky všemi směry, což způsobuje jejich přetržení a následné zarůstání.

Opatrně s nůžkami

Mnoho žen, převážně těch s výrazným obočím, má tendenci obočí zastřihávat. Ve skutečnosti však jen velmi málo žen potřebuje obočí upravovat nůžkami a výsledkem je často nerovnoměrné a poněkud rozčepýřené obočí. Pokud máte pocit, že musíte své obočí zastřihávat, držte se pravidla kosmetických odborníků, kdy obočí vyčešete směrem nahoru a jen lehce zastřihnete chloupky, které přečnívají.

Vaše obočí začíná v nesprávném bodě

Jak už jsme zmínili v úvodu, délka, tvar a hustota obočí mohou výrazně pozměnit celkový vzhled obličeje, proto je důležité vědět, kde přesně by obočí mělo končit a začínat a podle potřeby domalovat nebo ubrat. Základním pravidlem je, že obočí by mělo začínat nad nosní dírkou a končit nad vnějším koutkem oka. Přesné body zjistíte přiložením tužky k nosní dírce.



Komentáře

groulinda
Moje ob očí bohužel není takové, jak si přála a dost mi ho chybí takže bych se chtěla zeptat na dotetování obočí.
haninkas
Pokud vím, tak se zažátek a konec obočí určuje spojením okraje nosu a koutkem oka. Na internetu je spousta obrázků.
annikkaas
Ať si každý nosí co se mu líbí Co bychom z toho života pak měli?
Trudlik5
Děkuji za článek, zrovna řeším taky své obočí. Dneska už existuje i možnost obarvit si obočí doma, jak jsem se tady dočetla. Docela z toho mám ale respekt. Není pak raději lepší zajít si k odborníkovi?
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.