Pamatujete? Toto jsme nosily před deseti lety

Ultranízké bokovky, špičaté boty či zvonové rukávy – zavzpomínejte s námi na trendy, které jsme před deseti lety tak pyšně nosily, a dnes z nich máme noční můry.

Kdo určuje, co je cool a trendy? Přece celebrity, hvězdy a hvězdičky hudebního či filmového průmyslu. Nejinak tomu bylo i v roce 2004. Vše, co jsme viděly na našich idolech, jsme musely také hned vyzkoušet. Podívejte se, čím nás před deseti lety inspirovaly slavné ženy.

Vyšívané bokovky 

img

Éru extra nízkých bokovek, ve kterých rozhodně nebylo radno se ohnout či dokonce posadit, už naštěstí odvál čas. Super sexy bokové džíny tehdy zakrývaly jen opravdu to nejnutnější a některé dívky velmi rády ukazovaly, že spodním prádlem číslo jedna jsou pro ně zaříznutá tanga. Díky tehdejším královnám populární hudby, jako byly Britney Spears, Christina Aguilera a mnohé další větší či menší hvězdičky, se do módní historie roku 2004 zapsaly především bokové džíny bohatě zdobené výrazným vyšíváním. V paměti vám možná utkvěly bokové kalhoty Victorie Beckham s nepřehlédnutelnou výšivkou královské koruny.

Rukávy do zvonu

img

Boho styl, který čerpá z barevné hippie éry 70. let, se zrodil právě před deseti lety. Tehdy se na relativně malou chvíli staly megahitem zvonové rukávy - čím větší, tím lepší. Myšlenkou, a dlužno podotknout, že šlechetnou, bylo dodat ženskost a romantický element do dámského šatníku právě pomocí vzdušných a objemných rukávů. Tyto bohémské blůzy nejlépe vynikly v kombinaci s vyšisovanými džínami a kloboukem se širokou krempou. Romantický trend zvonových rukávů však neměl moc dlouhé trvání a po jedné úspěšné sezóně se tyto topy přesunuly na rozkramařené stoly s nápisem “výprodej”.

Capri kalhoty

img

Možná namítnete, že capri kalhoty se přece nosí stále, a my vám musíme dát za pravdu. Tyto zkrácené kalhoty sice nikdy kompletně nezmizely z módních řetězců, ale spadají spíše pod uvolněnou či sportovní módu než mezi glamour módní trendy, jako tomu bylo právě v roce 2004. Capri boom před deseti lety bylo každopádně nemožné ignorovat, slavné idoly tehdejší doby neváhaly obléct zkrácené kalhoty stylově doplněné elegantními topy a vysokými podpatky i na červený koberec či na párty. Z dnešního pohledu však tento trend z nedávné historie vypadá poněkud neslušivě, co myslíte?

Tubové topy a krátká tílka

img

Některé módní hity z období před deseti lety se dají nosit i dnes. Tento dokonce patří i mezi letošní trendy. Pod krátké přiléhavé topy bez ramínek se tehdy nosily podprsenky s “neviditelnými” nebo viditelnými ramínky od podprsenky. Těžko říci, co bylo horší. Průhledná umělohmotná ramínka od podprsenky byla paradoxně i přes svou údajnou neviditelnost neskutečně viditelná. Tyto krátké topy se tehdy nosily k bokovým kalhotám či sukním, v současné době je však vhodnější a stylovější staronový trend doplnit módnější variantou sukní a kalhot s vysokým pasem.

Lodičky do špičky 

img

Tyto takzvané italské lodičky na vysokých jehlách s extrémně dlouhou a ostrou špičkou byly před deseti lety velkým hitem. Těžko říci, co nás nebo slavné celebrity tehdy lákalo na již od pohledu nepohodlných botkách, ve kterých navíc i malá útlá nožka vypadala tak nějak jako kajak. Špičaté boty se nosí i v dnešní době a patří mezi klasické dámské obutí, avšak jejich současná podoba je více nositelná, méně extrémní než v roce 2004 a rozhodně více lichotí ženské noze.

Uggs 

img

Popularita těchto pro někoho ošklivých a neslušivých křusek, pro jiného extra pohodlných a stylových kozaček začala někdy okolo roku 2004. Jejich tehdejší velkou propagátorkou byla zpěvačka Beyonce, která je nosila především v kombinaci s mini šortkami a mini sukněmi. Hřejivé Uggs tehdy slavní i neslavní nosili i v letních měsících pod žhavým losangeleským sluncem, což muselo být vcelku nepříjemné nejen pro ně, ale především pro jejich partnery či spolubydlící. Tento deset let starý trend je sice pomalu na ústupu, ale stále odmítá zemřít, možná pro svou pohodlnost a jisté rebelství.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?