Odstranění tetování: Jde to i bez jizev?

Módnímu tetování podléhá stále více lidí. Pokud k němu přistupují s patřičným rozmyslem a nadčasovostí, pak obvykle zdobí jejich tělo do konce života. Jenže co když se tetování nevyvedlo přesně podle původních představ nebo vzniklo na základě unáhleného rozhodnutí a s odstupem času člověk zatouží po jeho odstranění?

Odstranění tetování je možné, ale ne jednoduché

Pro profesionální odstranění tetování je důležité přísné dodržování hygienických předpisů a provedení ošetření odborníky v lékařském zařízení, v opačném případě hrozí zdravotní rizika. Co se týče výsledku, tak záleží na kvalitě použitého laseru, zkušenostech v oboru, ale i na tom, jakým způsobem bylo samotné tetování provedeno, jak je staré, kde je umístěné atd. Černá barva se odstraňuje nejlépe, žlutá nejhůře, nicméně bez ohledu na barvu tetování nejde bohužel o jednorázovou akci - průměrný počet se pohybuje kolem 5 ošetření.

Nejšetrnější odstranění tetování zaručuje laser

V minulosti se tetováže vyřezávaly nebo vybrušovaly, ale následně vznikaly nevzhledné jizvy. Za nejšetrnější a zároveň i nejúčinnější metodu je dnes považováno ošetření depigmentačním laserem. I při laserovém zákroku se ale mohou utvořit jizvy, obzvlášť pokud se svěříte do neodborné péče mimo zdravotnická zařízení. Vždy využijte raději profesionální ošetření medicínskými lasery na lékařském pracovišti, protože ve výsledku ušetříte nejen svou pokožku, ale i čas a investované peníze. 

Časté chyby při odstraňování tetování

Mezi hlavní omyly patří omezování se pouze na okolí svého bydliště. Za kvalitou se rozhodně vyplatí dojet si o trochu dále. Mimo to se jednotlivá sezení opakují nejdříve po 6 týdnech s tím, že čím delší rozestupy, tím lépe. K tomu se vztahuje i cena. Nízká cena za jedno ošetření ještě neznamená nejnižší cenu na kompletní odstranění tetování. Záleží totiž na celkovém počtu potřebných zákroků. Dejte si pozor na neseriózní pracoviště, která odhad opakování někdy záměrně snižují, aby vás tímto způsobem k sobě nalákaly. 

Není laser jako laser

Chcete-li skutečně ušetřit za odstranění tetování, nepodléhejte mylné představě, že je laser jako laser, protože právě výkon laseru je jeden z hlavních faktorů, který snižuje potřebný počet ošetření. Nejmodernější laserovou technologií, která je v Česku momentálně dostupná, je jednoznačně depigmentační Q-switch laser Pastelle s americkou certifikací FDA, který používají např. v pražské Premier Clinic. Moderní vysokovýkonné lékařské lasery, u kterých je nutnost počtu opakování nižší a naopak výsledek mnohonásobně lepší, byste v kosmetických či tetovacích salonech hledali marně - nejsou tam povolené, a proto pracují s čínskými napodobeninami laserů s nízkým výkonem a vysokou šancí, že vznikne po ošetření jizva. O kvalitě pracoviště se můžete přesvědčit také tím, že si zjistíte, jakou značku laseru používají a jak je starý (mělo by být max. 5 let), jestli laser obsluhují osoby s medicínským vzděláním, zda-li klinika získala v oboru nějaká ocenění, má své vlastní fotografie před a po zákroku a jaké jsou recenze klientů. Pokud zvolíte k ošetření lékařské zařízení, kde se na odstranění tetování specializují, dostanou se vám navíc ještě odborné rady týkající se doporučené domácí péče, což sníží nejen riziko vzniku jizev, ale i celkový počet potřebných sezení.

Rozhodnutí o odstranění tetování

Klíčem ke správnému rozhodnutí je zjistit si o odstranění tetování a konkrétní klinice pokud možno co nejvíce informací. Vybírejte pečlivě a svou volbu neuspěchejte. Pokud si ale ještě stále nejste jisti, objednejte se raději na nezávaznou konzultaci a testovací ošetření.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?