Občerstvení v pohybu

Připravit občerstvení na fotbalový turnaj nebo atletické závody je celkem snadné, vy i vaši hosté víte, co můžete čekat. Když ale máte v plánu nějakou specialitu, musíte tomu přizpůsobit i občerstvení. Pojďme se podívat na řešení akci, které se neodehrávají na jednom místě.

Rozdíl mezi akcemi, které se konají v jednom areálu a těmi, kde se pohybují všichni zúčastnění z místa na místo, je obrovský. Například fotbalový, tenisový, volejbalový nebo jiný turnaj se bude odehrávat na daném místě od rána do večera. Objednáte stánky, zamluvíte jídlo v místní restauraci nebo si ho necháte dodat na místo. A vše je více méně vyřešeno.

img

Když se ale rozhodnete vyjet na vodu nebo na cyklovýlet, musíte se postarat o občerstvení na více místech za sebou. To s sebou nese riziko, že na něco zapomenete. 

Na vodě

Češi jsou národem vodáků a v létě se na řeky vydávají velmi často, díky tomu najdete podél oblíbených vodáckých toků mnoho kempů s občerstvením. Na začátku si stanovte body, kde se bude stavět, a v daných kempech se domluvte na občerstvení. Pokud na trase občerstvení není nebo vám nevyhovuje, zajistěte si vlastní. 

Bude to trochu komplikovanější a náročnější na logistiku, ale zvládnout se to dá. Buď všechno naložíte do lodí a povezete si jídlo s sebou, nebo si domluvíte doprovodné vozidlo, které vám občerstvení dopraví na stanoviště.

img

Co se týká skladby občerstvení, rozhodně nešlápnete vedle s lehčí kuchyní, slanými pochoutkami a především nealkoholickými nápoji. Alkohol si nechte na večer, až budou všichni z lodí venku.

Na kole

Způsob, jak budete občerstvovat účastníky cyklistického výletu nebo závodu se bude odvíjet od toho, jestli pojedete po cyklostezce nebo ne. V tomto případě nebudou občerstvení po cestě ideální, především proto, že často servírují smažená a těžká jídla. 

Cyklisté budou potřebovat především hodně nápojů a energeticky vydatných, ale zároveň lehkých jídel. Nejlépe uděláte, když podél trasy rozestavíte občerstvovací stanice, kde si mohou účastníci doplnit vodu či iontové nápoje.

Po svých

Vysokohorská túra či orientační běh se budou svou podobou velmi přibližovat cyklovýletu. Jsou to také velmi náročné aktivity a budete během nich potřebovat doplňovat spoustu energie. Podle zvolené trasy uvidíte, kde je možné se občerstvit, kam by bylo vhodné umístit občerstvovací stanici a také budete schopni říci, kolik si toho musí vzít účastníci s sebou. 

Na začátku jim tedy rozdejte balíčky, které budou obsahovat energeticky hodnotné potraviny. Ideální je sušené ovoce, energetické tyčinky a podobné potraviny. V cíli pro účastníky připravte raut, kde si budou moci dopřát, co hrdlo ráčí. V ideálním případě by měl obsahovat lehké a zdravé pokrmy.





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.