Nejlepší potraviny proti vráskám

Magická fontána mládí sice neexistuje, ale některé potraviny mají tu moc pozastavit příznaky stárnutí a dopomoci k hladké pleti bez vrásek. Přečtěte si, které to jsou.

Luštěniny

Luštěniny, jako jsou fazole, čočka, hrách, cizrna a sója, obsahují kromě bílkovin také vlákninu a antioxidanty. Vláknina v luštěninách pomáhá zachycovat toxiny v trávicím systému a odstraňovat je z těla než se stačí vstřebat a ovlivnit tak vzhled pokožky. Luštěniny jsou rovněž bohaté na vitamín E a C, které pomáhají chránit pleť před sluncem. Několik porcí luštěnin týdně může dodat pokožce živiny, které potřebuje k tomu, aby zůstala hladká a zdravá.

Potraviny bohaté na vitamín C

Vysoký příjem potravin s vitamínem C byl spojen se sníženým výskytem vrásek a suché pokožky. Vitamin C je totiž mocný antioxidant a pomáhá snižovat účinek oxidačního poškození, které způsobuje vrásky.Vědcům zatím není zcela jasné, zda samotný vitamín C vede ke snížení vrásek nebo je to zvláštní vlastnost potravin obsahujících tento vitamín. Sázkou na jistotu proto zůstává konzumace potravin bohatých na „céčko“, což jsou téměř všechny druhy ovoce a zeleniny.

Špenát

Nejenom oblíbená pochoutka Pepka námořníka, ale i další druhy tmavě zelené listové zeleniny, jako jsou zelí, řeřicha a kapusta, jsou bohaté na antioxidant, který se nazývá lutein. Antioxidanty pomáhají neutralizovat volné radikály, které v těle vznikají vlivem znečištění prostředí nebo UV záření. Antioxidanty tak přispívají k udržení hladin kolagenu. Tato ve vodě nerozpustná bílkovina je zodpovědná za mladistvý vzhled pleti a pomůže udržet vrásky na uzdě.

Olivový olej

Olivový olej pomáhá pokožce hned dvěma způsoby. Poskytuje zdravé mononenasycené tuky, které jsou nezbytné k udržení vody v buňkách, ale je také neuvěřitelně bohatý na antioxidanty. Obsahuje velké množství vitamínu E (více než většina rostlinných olejů) a další ochranné antioxidanty, jako jsou lutein a vitamín A. Tyto látky z něj dělají jednoho z nejlepších tuků pro prevenci vrásek a hydratace pokožky. Extra panenský olivový olej můžete používat i jako součást péče o pleť.



Komentáře

160709
Holky, hlavně Kimčchi, což je fermentovaná zelenina. Neskutečná dobrota (ale musíte být ten typ, kterému to chutná), plná spousty vitamínů a vůbec samých dobrých věcí. Taky je skvělá červená řepa a řapíkatý celer. Dělávám každé ráno juice z řepy, řapíkatého celeru, mrkve a grepu a neskutečný rozdíl v barvě pleti. Na vrásky je pak super kombinace kvalitního retinolu, výtžků z medu, hyaluronka, vitamín C a E (antioxidanty), kolagenu. Všechny tyhle dobroty do sebe můžete dostat i vnitřně Ať už v preparátech tak kvalitní stravou
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.