Módní trendy podzim/zima 2010

Hravá léta padesátá, móda inspirovaná pánským stylem, zářivý disko look plný metalických odlesků a flitrů, zajímavé úplety a huňaté svetry nebo všudypřítomná barva velbloudí srsti – i to patří do top trendů nadcházející sezóny. Tak vezměte obchody útokem a věřte, že rozhodně je z čeho vybírat.

img

Top trendy nadcházející sezóny podzim/zima 2010.

50tá léta á la Pomáda

zoom Zvětšit

50tá léta ala Pomáda

Líbí se vám vesele barevné a velmi ženské oblečky z filmového muzikálového hitu Pomáda? Pak vás určitě potěší, že podobný styl zahltil obchody s módní konfekcí a vy si tak hravou a rozvernou módu můžete vyzkoušet i na sobě.

Základem tohoto trendu je silueta přesýpacích hodin, která se vyznačuje oblými boky, úzkým vosím pasem a svůdným dekoltem. Zkuste se svést na retro vlně barevné Pomády - letí plné široké sukně do áčka v délce po kolena, nebo upnuté tubové sukně ve stejné délce, krátké přiléhavé svetříky, kardigany a bolerka v pase přepásané úzkým páskem, srdíčkové a kulaté výstřihy a to vše okázale dozdobené roztomilými mašlemi, puntíky, srdíčky a proužky.

Výlet do divočiny

zoom

Výlet do divočiny

Animální přitažlivost zaútočila na tvůrčí smysly návrhářů a přehlídková mola plná podzimní módy se zachumlala do kožichů a kožešin, budiž jim připsáno k dobru, že převážně umělých.

Módní mág Karl Lagerfeld zabalil modelky do huňatých kožešinových overalů, obul je do chlupatých kozaček a kožíškem pokryl i klasické chanelovské řetízkové kabelky.

Hřejivé kožíšky závidí chlupáčům ze zvířecí říše i návrhářské hvězdy jako jsou Fendi, Lanvin a mnoho dalších, a tak se letošní móda nese v poněkud neandrtálském duchu. Pokud vás tento styl neoslovil, můžete alespoň vyzkoušet šaty, topy nebo šály se sexy zvířecími potisky, které i letos zůstávají velkým hitem.


Sofistikovaná bohémka

zoom

Sofistikovaná bohémka

Nejvýraznější trend této sezóny je silně ovlivněn 70tými léty, kdy se revoltující hippie styl pozvolna proměňoval na sofistikovaný bohémský vzhled.

Typické jsou pro něj úzká prodloužená saka, hedvábné halenky s mašlemi a kalhoty s vysokým pasem, barevné tuniky přepásané na bocích, džíny a k nim top v barvě velbloudí vrstvy, roláky zemitých barev, pletené šály a kulichy, kožešinové nebo vyšívané vestičky, semiš a manšestr. Na večer pak disko look v podobě metalických odstínů a třpytivých flitrů.

In je rovněž styl babiččiny skříně v podobě pletených žíhaných svetrů či potisků květin na tmavém podkladě a nesmíme zapomenout ani na britský rustikální vzhled v čele s károvanými saky, tvídem a manšestrovými záplatami na loktech.


V pánském stylu

zoom

V pánském stylu

Šatník vašeho přítele je plný inspirativních kousků, které byste tuto sezónu rozhodně neměly přehlížet. Minimalismus a lehce strohý styl ženám sluší a své o tom vědí především šik Francouzky.

Kalhotové kostýmy a přísně střižená saka, pánské kalhoty s puky, bílé košile, vesty, šedé svetry do véčka a především maskulinní šněrovací polobotky bez podpatku – to jsou kousky, kterými zajímavě osvěžíte svůj jinak romanticky laděný look. Vyzkoušejte nevšední kombinace pánského stylu s ryze ženskými prvky, jako třeba svetr vašeho přítele přes květinové šaty.

Nebojte se investovat do tohoto typu oblečení, pánský styl v dámské módě je znám svou nadčasovostí a v módních kolekcích se objevuje se železnou pravidelností téměř každou sezónu.

Tisíc a jedna vrstva

zoom

Tisíc a jedna vrstva

Kdy jindy než na podzim se můžete módně vyřádit a kombinovat často nekombinovatelné vrstvy oblečení, aby se vám pošmourné počasí nedostalo na kůži?

Neuvěřitelný mišmaš všemožných kousků oblečení předvedly i modelky pod taktovkou kreativních návrhářů, aby dokázaly, že i vy můžete bez pocitu módního faux pas obléci vaše oblíbené vzdušné letní šatičky i na podzim.

Stačí si pod ně obléci rolák a punčochy, na šaty pak třeba košili, svetr, vestu a šálu, vše přepásat zajímavým páskem a vysoce moderní outfit je na světě.

K vrstvení jsou na podzim nejvhodnější různé šály, plédy, tlusté pletené svetry, vesty a ponča, takže popusťte uzdu své fantazii a nebojte se být originální.



Barvy a materiály této sezóny

zoom

Barvy a materiály této sezóny

Tento podzim vítězí na plné čáře čistý elegantní styl, a tak v módním klání barev s přehledem vede odstín velbloudí srsti, kterému šlapou na paty všechny přírodní zemité tóny hnědé, šedé a černé.

Luxusnější a více glamour vzhled velbloudího odstínu se na molech hojně objevoval ve své zlaté podobě spolu s ostatními metalickými a třpytivými tóny.

Uhlazenost přirozených barev rozbíjí snad jen sytě červená, oranžová a žlutá. Inovátorsky působí způsob jak letos oblékat barvy – vyberte si váš oblíbený odstín a oblékněte se do něj od hlavy až k patě, jak to bylo k vidění na přehlídkách značek Akris, Salvatore Ferragamo nebo Lacoste.

Z materiálů se letos zaměřte především na samet, brokát, kožešinu, pleteninu a tvíd, z loňské sezóny stále přetrvává krajka.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.