10 módních mýtů odhaleno

Dlouhé šaty sluší jen vysokým ženám, bílá barva se nosí pouze v letních měsících, ženy nad čtyřicet by na veřejnosti neměly nosit odhalené ruce ani nohy – odkryjeme vám nesmyslné módní mýty, kterým dnes a denně podléhá mnoho dívek a žen, když zoufale stojí před svým šatníkem a přemítají, co na sebe.

img

Odkryjeme vám nesmyslné módní mýty, kterým dnes a denně podléhá mnoho dívek a žen.

Mýtus č. 1 – minisukně mohou nosit jen ženy mladší 35 let

zoom

Minisukně můžete nosit po 35 -Cameron Diaz a Gwyneth Paltrow.

Tento nesmyslný mýtus trošku zavání puritánstvím 18tého století, a v současnosti pro něj není místo. Rozhodující je stav vašich nohou - pokud jsou hezky tvarované a pevné, není důvod je skrývat ani po čtyřicítce. Své nohy rády ukazují i herečky Gwyneth Paltrow (38) nebo vysportovaná blondýnka Cameron Diaz (38). Ani s celulitidou a povolenými stehny se mini délky nemusíte vzdát, v chladnějším měsících si pod sukni navlečte černé punčocháče.








Mýtus č. 2 – flitry a třpyt se nosí jen po setmění

zoom

Flitry se nosí i ve dne - Rachel Bilson a Blake Lively.

Koupila jste si úžasný topík posetý flitry a je vám líto ho využít jen na plesovou sezónu? Lesklé a třpytivé materiály vypadají úžasně i přes den, stačí je jen vhodně zkombinovat a poněkud "uzemnit" okázalý glamour třeba obyčejnými džínsy. Přes třpytivý top můžete přehodit jednobarevný svetřík na knoflíky nebo klasické sáčko. Metalickou sukni zase spolehlivě uzemníte obyčejným bavlněným tričkem nebo košilí.









Mýtus č. 3 – maxi šaty nejsou vhodné pro malé ženy

zoom

Maxi šaty sluší i malým postavám - Nicole Richie a Eva Longoria.

Rozevláté a velmi ženské šaty dlouhé až na zem mohou samozřejmě oblékat i ženy s méně centimetry, stačí se inspirovat u celebrit s petite postavou jako jsou Eva Longoria nebo Nicole Richie. Vsaďte na lehký splývavý materiál a mírně přiléhavý nebo empírový střih, který postavu opticky prodlouží. Vhodný je také dlouhý rozparek, šaty bez ramínek nebo jen s úzkými ramínky, hluboký véčkový výstřih, dlouhé korále a jemné vzory. Nezapomínejte na podpatky, k maxi šatům skvěle padnou módní klínky.







Mýtus č. 4 – punčocháče nebo ponožky v otevřených lodičkách jsou módní faux pas

zoom

Punčochy a ponožky v otevřených lodičkách jsou in.

Časy se mění a co ještě nedávno bylo považováno za faux pas je dnes in. Módní návrháři oblékli své modelky do černých i barevných punčocháčů, nazuli jim páskové sandálky a kupodivu to vůbec nevypadá špatně. Jediným faux pas tak stále zůstávají tělové punčochy do otevřených lodiček a sandálků. Totálně out jsou i nadále ponožky v pánských sandálech, ne však v dámských – kontroverzní návrháři stále častěji vysílají na mola své modelky v roztomilých střevíčkách s ponožkami.








Mýtus č. 5 – bílou barvu můžete oblékat jen v létě

zoom Zvětšit

Bílou můžete nosit i v zimě.

A černou jen v zimě? Trošku nesmyslné omezení, co říkáte. Ne, opravdu se nemusíte dívat do kalendáře, když si chcete obléknout něco bílého. Bílé triko nebo košile vypadají výborně, i když si přes ně přehodíte pletenou šálu. Ani vaše oblíbené bílé šatičky nemusíte na podzim schovat na dno skříně, jen přes ně přehoďte teplejší svetřík a vaše nohy zahřejí teplé punčocháče a kozačky.




Mýtus č. 6 – hnědé boty neladí k černému oblečení

zoom

K černému topu můžete obout hnědé boty.

Ano i ne. Pravdou je, že černé kalhoty vypadají s hnědými botkami dost podivně a ani obrácenou kombinací si nijak nepomůžete. Hnědou barvu je potřeba od černé oddělit nějakým neutrálním odstínem. Zkusit můžete černou košili, tričko nebo svetřík, k tomu světlejší džíny nebo kalhoty a vaše oblíbené hnědé botky.









Mýtus č. 7 – kabelka a boty musí být ve stejné barvě

zoom Zvětšit

Kabelka a boty nemusí být stejné.

Tento dávno vyvrácený mýtus se dodnes kdoví proč snaží mnoho žen a dívek křečovitě dodržovat. Přitom tento prvoplánový pokus o sladění vyznívá často až komicky. Dnes se cení především originalita. Nebojte se proto nosit vaši oblíbenou kabelku ke všem botám, co máte doma, možná snad kromě sportovních tenisek. Kabelka by však vždycky měla alespoň trochu ladit nebo doplňovat celkový outfit.



Mýtus č. 8 – "zelená modrá pro blázna dobrá"

zoom Zvětšit

Zelená a modrá není jen pro blázny dobrá.

Těžko říci, kdy, kde a jak tento mýtus vznikl, ale i přes svou nesmyslnost se docela ujal. Přitom tento barevný kontrast, který tak krásně vypadá v přírodě, když se zelené lesy na obzoru pojí s modrou oblohou, nemůže přeci vypadat špatně ani na žádné ženě. Tyto dvě barvy moře spolu vypadají obzvlášť krásně na zajímavých šatech, příjemnou kombinací je ale i zelený top a modré džíny.






Mýtus č. 9 – po čtyřicítce už nenoste topy na ramínka

zoom

Demi Moore i Madonna klidně odhalí své paže

To je podobné jako s minisukněmi, záleží především na tom, jak vaše paže vypadají. Zemská přitažlivost funguje bohužel spolehlivě a tak je potřeba s ní bojovat posilováním svalů. Nemusíte vypadat jako Madonna, i když právě tato padesátnice si může bez obav dovolit odhalit své vypracované paže. Krásné ruce má i padesátiletá herečka Demi Moore. Takže stačí občas cvičit a v létě se nemusíte potit v košilích a triku s dlouhým rukávem.




Mýtus č. 10 – vysoké ženy by neměly nosit podpatky

zoom

Vysoké herečky Uma Thurman a Charlize Theron na podpatcích

A to řekl kdo? Nějaký zahořklý muž menší postavy? Vysoké podpatky nejsou jen na to, aby přidaly pár centimetrů navíc, ale především dokáží vykouzlit krásnější nohy i zlepšit celkový vzhled postavy. Vysoké modelky, ale i herečky také s oblibou nosí lodičky na podpatku a za svou výšku se určitě nestydí. Pokud vaše výška nevadí vám, nebude vadit ani ostatním, tak si hrdě obujte vyšší podpatky a noste svou výšku s grácií.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!