Mezoterapie

Přibývající léta, náš špatný životní styl plný spěchu a stresu, pobyt na slunci, nevyvážená strava – to všechno jsou faktory, které nepříznivě ovlivňují stav naší pokožky a kumulaci tukových zásob. Mezoterapie je bezpečný způsob, jak odstranit napáchané škody a zpomalit přirozený proces stárnutí. 

img

Do unavené pokožky se injekčně vpravují chybějící živiny, důležité pro její biologickou rovnováhu, čímž je umožněna skutečná restrukturalizace kožní tkáně.

Trocha historie

Mezoterapii objevil již v roce 1952 francouzský lékař Michel Pristor. Roku 1987 byla oficiálně uznána za nedílnou součást klasické medicíny a rozšířena po celém světě.

Co je podstatou mezotrapie a jaké problémy řeší? 

Jedná se o miniinvazivní terapeutickou proceduru, během níž jsou léčena různá poškození a somatické stavy. Děje se tak aplikací mikroskopického množství přírodních extraktů, homeopatických látek, léčiv a vitamínů do kůže. Hojně je užívána k odbourání celulitidy, k podpoře hubnutí a eliminaci nadbytků kůže, k léčbě stárnoucí pokožky v oblastech dekoltu, obličeje a rukou. Poradí si ale také například s vypadáváním vlasů a s těžkými formami akné. Její účinek byl prokázán i při léčbě hypertrofických jizev a strií. Celé spektrum potíží, které mezoterapie umí zmírnit, či úplně odstranit, je ve skutečnosti mnohonásobně širší.

Jakým způsobem mezoterapie bojuje proti stárnutí?

zoom

Aplikace mezoterapie

Pro aplikaci do kůže v oblastech obličeje, dekoltu a hřbetu dlaní (Mezolift) jsou užívány speciální roztoky obohacené vitamíny A, B, C a E, které aktivizují buňky a tím stimulují tvorbu kolagenu. Pro vypnutí vrásek a nerovností je přidávána také kyselina hyaluronová, ta je tzv. hydrofilní (miluje vodu). Tato vlastnost má zásadní vliv na hydrataci pokožky, což je základ pro její zdraví a mladistvý vzhled.

Jak si mezoterapie poradí s celulitidou a nadbytečným tukem?

Lékař vytvoří roztok „na míru“, ten zlepší krevní oběh, přispěje k úbytku tukových buněk a odbourá poškozené pojivové tkáně. Výsledkem je pak vyhlazení povrchu pokožky. Mezoterapie může být užita k léčbě celulitidy na jakékoliv části těla.

V čem je mezoterapie lepší než liposukce?

Liposukce neléčí celulitidu. Naopak, často bývá příčinou zhoršení jejího stavu. Oproti tomu mezoterapie celulitidu léčí přímo, spolu s odbouráváním tukových zásob ve vybraných oblastech. Tukové zásoby jsou odplaveny z těla ven a neobjevují se znovu v jiných oblastech, jak tomu často bývá po liposukci. Mezoterapie nevyžaduje hospitalizaci, celkovou anestezii ani náročnou rekonvalescenci.

Jak mezoterapie probíhá?

zoom

Aplikace mezoterapie

Celé terapii předchází konzultace s odborníkem, který navrhne speciální složení roztoku vzhledem k cílové oblasti a jejímu stavu. Měly by být provedeny dva kontrolní vpichy pro zjištění případné alergické reakce. Pokud se do 24 hodin žádná neprojeví, je možno přistoupit přímo k léčbě. Jedno ošetření trvá zhruba 15-30 minut, a to formou opakovaných vpichů do cílové oblasti. Injekční jehly jsou velice tenké, proto aplikace NENÍ bolestivá. Pokud by však pacient určité nepohodlí cítil, je možno použít znecitlivující mast.

Jaké jsou vedlejší účinky a následná omezení?

Jediným nepříjemným vedlejším efektem jsou modřiny, které přetrvávají více než jeden týden. V tomto případě je doporučováno užívat výtažky z arniky ve formě homeopatik, což hojení pohmožděnin výrazně urychlí. Omezení se liší v závislosti na cílové oblasti, obecně však platí bezprostředně po aplikaci omezit pobyt na slunci (nutno používat ochranné prostředky s faktorem 50+), po dobu nejméně 4 hodin nepoužívat make-up a nesprchovat se v teplé vodě zhruba 6-8 hodin po ošetření. Před zákrokem je nutné vyhnout se kofeinu či jiným stimulantům a JE doporučováno konzumovat potraviny s vysokým obsahem proteinu.

Kdy jsou vidět výsledky a jak dlouho přetrvají?

zoom Zvětšit

Markantní zlepšení po mezoterapii

Výsledek závisí na stavu řešeného problému, a proto je třeba mít reálná očekávání. V průměru zaznamenají pacienti zlepšení během dvou až tří sezení. Určité změny jsou patrné již po první aplikaci. První dvě ošetření následují měsíc po sobě, třetí za tři měsíce. Jejich četnost určí lékař. Vynikajících výsledků je dosaženo zejména v kombinaci s cvičením a správnou výživou. Navzdory veškerým snahám přirozené stárnutí zastavit nelze, z tohoto důvodu je doporučováno zhruba dvakrát do roka mezoterapii opakovat.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.