Ložnice k pomilování podle Feng Shui

Kéž by se v manželských poradnách klientů nejprve zeptali: Jak vypadá vaše ložnice? Problém v partnerském vztahu by tak byl mnohdy v minutě vyřešen. Ložnice totiž není žádná sranda. Je to prostor, který snad nejlépe ze všech definuje, jaký vztah máme sami k sobě, ale zejména jaký je náš vztah partnerský...

img

V ložnici odhalujeme své masky, odhalujeme se fyzicky i duševně.

V ložnici se odehrává náš nejintimnější život. V ložnici odhalujeme své masky, odhalujeme se fyzicky i duševně. Ložnice je zkrátka vyjádřením toho, jak si ceníme sami sebe a svého partnera. A když máte místo ložnice sklad nebo spíte v kumbálu, o menší či větší průšvih v dlouhodobém partnerském vztahu si přímo koledujete...

zoom

Ložnice je vyjádřením toho, jak si ceníme sami sebe a svého partnera.

Feng Shui říká, že každý prostor by měl mít svou jasně vymezenou funkci. Zkušenost mi ukázala, že ložnice má v našich končinách většinou dvě funkce. Jednak je to místo k odpočinku a spánku, a jednak místo ke sbližování se s naší druhou-drahou polovičkou. (Pojmem ?sbližování se? mám na mysli sblížení jak fyzické, tak duševní.) 

Pojďme si nejprve rozebrat funkci první ? místo k odpočinku a spánku. Odpočinek a spánek chápu jako činnosti, při kterých bychom neměli pracovat a být ve střehu. Jistě se mnou budete souhlasit, když řeknu, že pohled na žehlící prkno, sušák s prádlem a pracovní šanony, nás k slastnému odpočinku vyzývat nemusí. Veškeré vybavení ložnice by proto mělo odpočinek podporovat a přímo nás k němu vybízet. A z toho plyne má první Feng Shui rada: odstraňte z ložnice vše, co nesouvisí se spánkem a relaxací. Pokud nemůžete ?nevhodné? věci odstranit, alespoň je uzavřete do skříně či za paraván, ať zbytečně nepoutají Vaši pozornost.

zoom

Odstraňte z ložnice všechny předměty, které Vás neinspirují k vášni či romantice.

Druhou funkcí ložnice je podporovat naplňující intimní partnerské soužití, jak to fyzické, tak duševní. Tudíž by se v daném prostoru neměly nacházet předměty a dekorace, které neinspirují k milostnému vzplanutí. Často mě ložnice mých klientů přivítají fotografiemi dětí, tchýní, tet a dědů, knihovnami s ekonomickou a ekologickou literaturou, krabicemi od banánů místo nočních stolků. A jak dokážeme milostně vzplanout při pohledu na fotku rozesmátého obličeje našeho potomka, to už může být těžká otázka i pro čerstvě zamilované. Má druhá rada tedy zní: odstraňte z ložnice všechny předměty, které vás neinspirují k vášni či romantice.

Skloubit v praxi radu první s druhou dá někdy pěkně zabrat. Velmi to záleží na osobních preferencích, ale obecně mohu říci, že je dobré ložnici zařídit ?jemně a citlivě?. Znamená to mj. využít pastelových barev, oblých tvarů a přírodních materiálů. 

Několik klíčových tipů pro vaši funkční ložnici

zoom

Kamila Pazderníková

  • Nikdy si nezavěšujte nad čelní pelest postele závaží (polici na knihy, lustr apod.). Jakékoli závaží nad hlavou způsobuje podvědomé či vědomé pocity ohrožení.
  • Nespěte s partnerem pod zkoseným stropem. Vyvolává to pocity nestability.
  • Nespěte pod oknem. Každá díra ve zdi za hlavou může způsobovat pocit nejistoty.
  • Nespěte nohama ?ven ze dveří?. Takto vynášíme z místnosti pouze nebožtíky.
  • Neumísťujte zrcadla tak, aby se v nich odrážel váš obraz když ležíte či vstáváte z postele. Zrcadlo se silný energetický zářič a podílí se na mnoha poruchách spánku. Podobné vlastnosti jako zrcadlo má i tzv. lakobel. Já osobně jej nedoporučuji vůbec nikam.
  • Vy i Váš partner byste měli mít pohodlný a rovnocenný přístup k lůžku. Jakákoli nerovnováha dříve či později naruší vaše harmonické soužití. 

A nezapomeňte, dokonale zařízená ložnice neexistuje, neboť každý jsme jedinečnou bytostí s vlastními potřebami. Typologie osobnosti je tedy jedním ze základních předpokladů Feng Shui, jak vytvořit optimální prostor na míru. Ale nebojte se, v prvé řadě jde o vaše pocity, a ty vám nemůže vyvrátit vůbec nikdo,

Kamila Pazderníková
Feng Shui konzultantka a lektorka



Komentáře

7939
Dobrý článek, taky si myslím, že "bor.del v ložnici = bor.del ve vztahu" ... žehlící prkno, počítač ani televizi v ložnici nemám - ale zrcadlo je náhodou docela praktické
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?