Krása šitá na míru

Ženy se rády hodnotí, dávají si navzájem různé nálepky a posuzují věk jedna druhé. „Musí jí být něco přes 40. Téhle je minimálně 50. Téhle není rozhodně víc než 25…“ Podle čeho ale věk určují? Paže i krk patří mezi znaky, které nelžou, jedna oblast ovšem věk předpovídá s tou nejvyšší přesností. Víte která? Obličejový ovál.

Jen co překleneme pětadvacítku, začínáme zaznamenávat, jak naše pleť chabne, objevují se první vrásky a kontury obličeje začínají klesat. Nejdřív je jejich pohyb plíživý a málo patrný, po třicítce a po čtyřicítce už si ale těžko nelze nevšimnout. Mohou za to kolagenová vlákna v pokožce, která v průběhu let ochabují a povolují se, a v obličejovém oválu je tento pohyb zejména vidět. „Syslíky“, druhá brada, na kráse nepřidá ani jedno.

V rámci estetické medicíny je dnes největší pozornost věnována neinvazivním technikám obličejového omlazení, které přináší minimalizované riziko a nevyžadují žádnou rekonvalescenci. Převážně proto se v posledním desetiletí začala těšit velké oblibě zejména technologie niťového liftingu. Různými typy nití a různými technikami jejich aplikace tak moderní estetická medicína doslova přetéká.

Lifting během jediné hodiny

Vůbec tou nejnovější generací niťového liftingu je tzv. Art Filting. Jde de facto o nový typ faceliftu založený na využití kombinace unikátních biokompatibilních nití. Dva typy speciálních nití se při něm umísťují do hlubokých vrstev kůže, na nichž při každém liftingu záleží nejvíce. To jim umožňuje nejen efektivně pozvednout měkkou tkáň povolenou v důsledku procesu stárnutí, ale také ji fixovat do požadovaného stupně tak, aby se výsledný efekt dlouhodobě neměnil.

Nitě jsou navíc při své aplikaci umístěny ve speciálních netraumatických kanylách, což lékaři umožňuje zcela se obejít bez jakýchkoliv řezů, ale také bez zaplétávání či uzlování nití. Efekt Art Filtingu je velmi přirozený a hlavně okamžitě viditelný. V průběhu následujících týdnů pak kůže k nitím ještě zcela přilne, a proto je maximální možný výsledek viditelný až po třech měsících. Vydrží ovšem až čtyři roky a není po něm potřeba žádná rekonvalescence. Tedy kromě fixační masky, kterou si přibližně ve dvou týdnech po ošetření nasazujete na noc.

Art Filting vs. mezonitě

„Pro mnoho pacientů jsou nitě jako nitě, ačkoliv mezi nimi existují velmi důležité rozdíly,“ říká korektivní dermatoložka kliniky Mediestetik MUDr. Helena Reisingerová. Mezi ty nejvyhledávanější podle ní dnes patří bezesporu mezonitě, které mají s Art Filtingem mnoho společného. Při obou procedurách se totiž do pokožky aplikují biokompatibilní nitě a v obou případech se tyto nitě začas přirozeně rozpustí. Postup, jakým se zavádějí, a zejména jejich funkce v pleti je ovšem zcela odlišná.

„Zatímco mezonitě slouží spíše ke zpevnění pokožky a jako prevence jejího chřadnutí, Art Filting je mírnější alternativou chirurgického faceliftu. Pokožce totiž dopřává velice výrazný liftingový efekt, zatímco zůstává pouze mini-invazivní technologií,“ vysvětluje MUDr. Reisingerová. Art Filting je podle ní vhodný i pro pacienty s výraznými kožními převisy, kteří už byli indikováni na klasický chirurgický facelift. Art Filting je oproti němu daleko nenáročnější, nevyžaduje žádnou rekonvalescenci a díky pozitivnímu vlivu na produkci kolagenu také zlepšuje strukturu pokožky, na což klasická operace nestačí. „Zvolit si Art Filting namísto chirurgie je vždycky chytrým tahem,“ dodává dermatoložka.


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?