Kabelky podzim/zima 2010

Nejoblíbenějším doplňkem žen je kabelka a určitě se shodneme na tom, že jedna nikdy nestačí. I když si je většina z nás vybírá podle osobního vkusu, i kabelky a tašky podléhají módním trendům. Nová sezóna je jistě dobrý důvodem k nákupu dalšího oblíbeného kousku, tak se nechte inspirovat svěžími nápady ze světových mol.

img

Nejoblíbenějším doplňkem žen je kabelka.

Psaníčka a mini kabelky

zoom Zvětšit

Psaníčka a mini kabelky

Malé kabelky do ruky neboli psaníčka jsme zvyklé nosit především na slavnostnější příležitosti, jako jsou plesy, párty nebo návštěva divadla.

Letos se však staly obrovským hitem i pro účely běžného nošení a objevovaly se na většině přehlídek nejznámějších světových značek.

Giorgio Armani a Gucci barevně sladili svá vysoce elegantní psaníčka s outfity modelek, značka Jil Sender předvedla strohá pouzdra ve stylu školních penálů. Roztomilé mini kabelky uvedli Hermès a Giorgio Armani.




Řetízková mánie

zoom

Řetízková mánie

Kabelky na dlouhém řetízku uvedla už před mnoha lety do módního světa úchvatná Coco Chanel, letos se tato klasika označuje štítkem „trend“, který rozhodně přetrvá i do příští sezóny.

Luxusně vyhlížející mini kabelky na třpytivých řetízcích tak letos nosily modelky nejen na přehlídkách značky Chanel, ale krásné kousky byly k vidění i v kolekcích značek Dior, Dolce & Gabbana či Versace.









zoom Zvětšit

Retro á la Brigitte Bardot

Retro á la Brigitte Bardot

Veselá a barevná 60. léta byla ve znamení půvabné hravé módy, která se stala nekonečným zdrojem inspirace módních návrhářů po celém světě.

Tuto sezónu je retro vliv velmi patrný i z módních doplňků a kabelek.

Výrazné syté barvy a jejich dvojkombinace, lakování, velké přezky a válcovité „hobo“ tvary, to vše velmi připomíná slavnou éru francouzského sex symbolu s iniciály B.B. Retro vlivu letos podlehly i značky Louis Vuitton, Prada, Fendi nebo Chloe.


Klasika jako okázalý luxus

zoom Zvětšit

Klasika jako okázalý luxus

Hladký vysoce kvalitní materiál, přírodní odstíny a jednoduché tvary – klasický vzhled přirozené elegance nikdy nevyjde z módy a značně vypovídá o vkusu i majetkových poměrech své nositelky.

Ralph Lauren a Fendi vsadili na pánský aktovkový styl, Hermès nemohl ani letos opomenout svůj tradiční nejprodávanější model Birkin, na klasické tvary, barvy a materiály vsadili i Gucci, Dior či Chloe.




Chlupatý zvěřinec

zoom Zvětšit

Chlupatý zvěřinec

Kromě tradičního použití luxusních materiálů jako je krokodýlí, hadí nebo leopardí kůže, které byly k vidění na přehlídkách Anna Sui, Fendi, Ralph Lauren nebo Roberto Cavalli, se na módním trhu objevilo velké množství huňatých a chlupatých kabelek v poněkud neandrtálském stylu, jež zdálky vypadají jako malý medvídek nebo tygřík. S lehce kontroverzními modely se vytasili návrháři Dolce & Gabbana, Marc Jacobs a značka Chanel, které budiž připsáno k dobru, že obrovské množství kožešin použité v její kolekci bylo umělých. 

Zdobná extravagance

zoom

Zdobná extravagance

Místo zářivých doplňků můžete tuto sezónu vyzkoušet krásné neobvyklé malé kabelky zdobené blýskavými kamínky, perlami nebo korálky v podobném duchu jako extravagantní Givenchy. 

Čím neobvyklejší a nápadnější kabelka, tím lépe. Svěží závan módního větru předvedla značka Chanel, která si nápaditě pohrála s tématem zimy, a její úchvatné pohádkově vyhlížející kabelky tak dostaly podobu ledové kostky či sněhové koule. Nezapomínejte však na pravidlo – čím výraznější a zajímavější je vaše kabelka, tím umírněnější by měl být váš celkový outfit.







Barvy pro tuto sezónu

zoom Zvětšit

Barvy pro tuto sezónu

S velkou převahou letos vítězí všechny přírodní odstíny od světlých béžových tónů přes oblíbený velbloudí odstín a sytě hnědé čokoládové barvy až po ebenově černou.

Z výrazných barev je to především sytě oranžová, kterou vyzdvihly módní domy Fendi, Miu Miu a Hermes, nebo červená od Giorgio Armani.

Velkým hitem, který působí velmi šik a seriózně, je sofistikovaný kamenný odstín šedé, k němuž se letos přiklonila značka Jil Sander, Marc Jacobs i Gucci. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.