Jediná 100% fungující kúra pro vaše tělo. Asi vás překvapí, co to je!

Pokud chcete, abyste vypadali a cítili se zdravější, pak jistě tušíte, že přírodní prostředky jsou tou nejlepší volbou. Rozhodně ale není třeba nanášet si je na obličej nebo na tělo. Nejzdravější totiž je, když se pohybujete ve zdravém prostředí, zdravě jíte, dýcháte a cítíte se v pohodě. Kde takovou kúru ideálně absolvovat?

img

Jak očistit své tělo 

Své tělo nejlépe pročistíte během pobytu u moře. Letní dovolená je pro tělo učiněným zázrakem. Koupel v moři má blahodárné účinky na vaši kůži, vlasy i orgány. Mořská voda působí antibakteriálně na kůži, dezinfikuje ji a napomáhá léčení ranek nebo ekzémů. Vzduch je nasycený minerály a má vysoký obsah vlhkosti, díky tomu pročišťuje plíce a obnovuje tkáně. Pomáhá tak také, pokud máte astma nebo silnější alergie na pyl. Kromě toho dokáže pomoci i při bolestech kloubů, revmatických potížích nebo zánětlivých onemocněních. 

Chcete se cítit zdravější? Největší pohoda na vás čeká v příjemných hotelech v Chorvatsku! 

img

Svůj podíl na pročištění celého těla má u moře také zdravá strava. Horké teploty způsobují, že má člověk chuť spíš na lehčí a zdravější jídla. A strava středomořských zemí je tomu uzpůsobená. V jihoevropských státech roste ta nejúžasnější zelenina a ovoce, které jsou díky slunci a příjemným podnebným podmínkám šťavnatější a sladší než jinde. Stejně tak se na jihu daří chovatelství dobytka, které má dostatek zeleně pro pastvu. Díky tomu můžete v Řecku, v Bulharsku nebo v Chorvatsku ochutnat kvalitní maso, lahodné mléčné výrobky nebo sýry. Kvalitní suroviny jsou základem každého dobrého jídla a na jižním pobřeží nebudete vědět, co dřív ochutnat! Navíc se nemusíte omezovat jen na hotelovou stravu, klidně můžete využít možnosti nakoupit si vlastní suroviny a udělat si piknik na pláži. Třeba ceny potravin v Chorvatsku jsou jedny z nejlepších v evropských dovolenkových destinacích.

img

Jak očistit svou duši 

Kúra pro vaše tělo by se neměla zaměřovat jen na vaši tělesnou schránku. Nemoci duše mohou našemu zdraví škodit stejně jako nemoci těla. Dovolená u moře by proto měla být také očistou pro vaši duši. Představte si pohled na své nohy v písku, jemný vánek přicházející od moře a slunce hřející na tvářích. To jsou pocity, které vám pomohou cítit se lépe. Z chemického hlediska v těchto chvílích doplňujete vitamín D, mořská voda s obsahem lithia a bromu přirozeně uklidňuje vaše tělo, zklidňuje podrážděné svaly a vyvolává pocit pohody. Tak dokáže zklidnit vaši mysl a snížit hladinu stresu. Díky tomu budete skvěle spát a vrátíte se z dovolené s nově nabytou silou. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!