Jaký vliv má alkohol na sex?

Působí na vás pár skleniček vína či panáků vodky jako afrodiziakum nebo váš sexuální výkon a apetit spíše utlumí? Alkohol dokáže milostný život okořenit. Důležitá je ovšem míra i druh alkoholu. V opačném případě má alkohol nejen devastující účinky na mužskou erekci, ale v některých případech může při sexu vzbuzovat i nepřiměřenou agresi.

Pijte s mírou

Ať už pijete s Mírou nebo Pavlem, snažte se pít s mírou sobě vlastní. Pokud to s alkoholem přeženete, místo noci plné vášně vás čeká spíše kóma, v tom horším případě noc strávená u záchodové mísy. A platí to pro ženy i muže. Při větším množství alkoholu dochází k celkovému útlumu organismu. Muž přestane jevit zájem o pohlavní styk, a i když ho bude chtít, s velkou pravděpodobností bude mít potíže s erekcí. Pokud k ní přeci jen dojde, je chabá a muž obvykle není schopen dosáhnout ejakulace. Podobně na tom bývají i ženy, které to s mírou alkoholu přeženou. Dosažení orgasmu v podnapilosti se stane takřka nadlidským úkonem.

zoom Zvětšit

Po alkoholu mizí zábrany

Naopak správná alkoholová míra, kterou má ale velká část lidí problém určit, dokáže zvýšit erotickou žádostivost i prožitky ze samotného sexu. Při menších dávkách alkoholu se zvyšuje u obou pohlaví zájem o experimenty, zkoušení sexuálních pomůcek, nových poloh a technik a to i těch velmi netradičních či dokonce zapovězených jako například anální sex. Vypitý alkohol odstraní blok v mysli a partneři se pustí i do věcí, které se báli dělat z toho důvodu, aby je druhý neodmítl nebo ho tím dokonce nevystrašili.

Pivo, víno nebo něco tvrdšího?

Není alkohol jako alkohol, proto je důležité mít na mysli (dříve než do sebe začnete lít jednoho panáka za druhým), že každý nápoj působí na tělo jinak. Jestliže chcete prožít vášnivý sex, rozhodně předtím nechoďte „na jedno“. Pivo místo sexuální žádostivosti zvyšuje spíše pocit hladu a především má značné tlumící a uspávací účinky. Optimální k nabuzení vášně je víno, přičemž ideální denní dávka je 2 dcl (ženy) a 4 dcl (muži), ale nemusíte se bát ani celé lahve (0,7 l). Po větším množství vína se už zvolna dostavuje útlum, ale to je značně individuální. Záleží na tom, jak jste na pití vína zvyklí. Někdo si užívá ten nejlepší sex třeba po dvou lahvích prosecca.

zoom

Víno působí jako afrodiziakum

Pokud si víno správně nadávkujete, můžete prodloužit dobu vzrušivosti (zejména u mužů, dávka vína cca půllitr) a zlepšit prožitek z orgasmu (zejména u žen, dávka cca 2,5 dcl). Suma sumárum po víně je sex intenzivnější, zvýší se vnímání prožitků, dostaví se uvolněnost, dobrá nálada a navíc si připadáme vzájemně mnohem přitažlivější. A co třeba taková vodka? Jelikož tvrdý alkohol obvykle obsahuje 40 % a více alkoholu, působí velmi rychle a tělo ho nestačí metabolizovat, což znamená, že tzv. euforická fáze, doba ideální k sexu, je při pití tvrdého alkoholu jen velmi krátká.

Modřiny, kousance a okna

Tvrdý alkohol se dostává do organismu rychle a logicky působí mnohem intenzivněji, což znamená, že pokud například ujíždíte na vodce, měli byste si dobře hlídat míru. Míra u pití jakéhokoliv alkoholu je sice individuální, ale v obecném měřítku představuje u lihovin vypití dvou, tří, maximálně čtyř panáků. Jestliže to s množstvím přeženete, nejenže se tím požitky ze sexu nezintenzivní, ale s velkou pravděpodobností si na prožitý sex nebudete druhý den pamatovat, dostaví se tzv. alkoholové okno nebo-li opilecká amnézie.

zoom Zvětšit

Chcete si sex pamatovat? Pijte s rozumem

Navíc přemíra (nejen) tvrdého alkoholu může podpořit násilné chování a to zejména u jedinců, kteří k němu mají tendence, ale výjimečné není násilné chování ani u lidí, kteří jsou obvykle velmi mírumilovní. Pod vlivem alkoholu, kdy jsou ještě schopni pohlavního styku, neberou ohled na partnerku či partnera. V případě mužů dochází často k vynucenému styku i proti vůli partnerky nebo velmi hrubému zacházení. U žen se většinou jedná o tvrdý sex v tom smyslu, že svůj protějšek poškrábou, pokoušou a neobvyklé není ani to, že žena vyžaduje po partnerovi hrubší zacházení vůči své osobě.

Sexuální touhy po alkoholovém dýchánku

zoom Zvětšit

Máte ráno po alkoholu chuť na sex?

Ovšem nejen během noci, kdy pijeme alkohol, se naše chování a touhy mění. U řady lidí, ať už se jedná o muže nebo ženy, dochází k zajímavému jevu i druhý den ráno – po alkoholovém dýchánku. I když člověk může pociťovat únavu nebo třeba i nevolnost, přesto může mít neodolatelnou chuť na sex. Zvlášť muži bývají nehorázně nadržení, ale platí to i pro některé ženy, i když je pravda, že něžné pohlaví obvykle snáší „opici“ o něco hůře než muži. Na druhou stranu, pokud netrpíte žaludeční nevolností, ale bojujete „jen“ s přimeřěnou bolestí hlavy, tak rychlovka je ideálním lékem.



Komentáře

Tchuminka
Reaguji na Prochi89: Tak to by mě zajímala jeho reakce.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.