Jak zjistíte, že je vaše krev dostatečně okysličená? A k čemu to je?

Do domácí lékárničky stále častěji patří oxymetr. Je to přístroj malý, ale důležitý. Díky němu víme, jestli je naše krev dostatečně okysličená. Jestli se nedusíme, aniž bychom o tom vůbec věděli. Oxymetr nám může zachránit život nejen při respiračních onemocněních (jako například Covid-19). Volbou značky Depan máte jistotu, že pořizujete funkční přístroj, připravený i pro případ nouze.

Oxymetr běžně známe z ordinace lékaře. Nasadí nám jej na prst, aby zjistil, zda je naše krev dostatečně okysličená. Při domácím měření je postup stejný. Když na nás zaútočí respirační onemocnění (například Covid-19), víme, kdy vyhledat lékařskou pomoc. Domácí měření oxymetrem je ale přínosné nejen při covidu. Dokáže pomoci včas odhalit rozvoj respiračních onemocnění, například zápalu plic. Sledovat můžete také zlepšování stavu po prodělané nemoci.

img

Při nemocech srdce i pro sportovce

Dostupnost měření okysličení krve v podobě oxymetru využívají nejen pacienti s dýchacími obtížemi, astmatici, ale také osoby s onemocněními srdce. Oxymetry hojně využívají také horolezci, kteří se pohybují ve velkých nadmořských výškách, a další sportovci. 

V nouzi se spolehněte

Oxymetry Depan jsou zdravotnické prostředky. Podrobné informace a možnost online nákupu najdete na webu Depan.cz. Oxymetry se prodávají výhradně v lékárnách a na lékárenských e-shopech, např. Benu.cz, Drmax.cz, Biotika.net. Mohou je využívat i lékaři a zdravotnická zařízení. 

Malý, ale praktický

Oxymetry Depan, model YK-81C v černé barvě a model M130 v modrobílé kombinaci, jsou lehké a skladné přístroje s kapesními rozměry. Napájejí je baterie, takže je můžeme mít stále po ruce. Použití je snadné: Stačí vložit prst do zařízení, nehtem nahoru, poté stisknout tlačítko pod displejem. Oxymetr ihned začne měřit, naměřené hodnoty se zobrazí na dvoubarevném OLED displeji s nastavitelným jasem. Pokud přístroj při měření ukáže více než 94 %, okysličení je v normě. 

Vyplatí se ale hodnoty sledovat. Kyslíku totiž v těle nezbyt nemáme a při nedostatku je třeba jej dodávat. V případech nedokysličení jsou v domácích podmínkách využívány koncentrátory kyslíku či inhalační kyslík. Před použitím zdravotnických prostředků Depan se důkladně seznamte s návodem k použití. 

Více najdete na webu www.depan.cz  anebo v lékárenských eshopech jako například Drmax.cz nebo Benu.cz.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?