Jak v zimě ochránit pleť?

Během zimních měsíců vystavujeme naši pleť celé řadě nepříznivých faktorů. Proto je důležité věnovat pokožce během mrazivého počasí zvláštní pozornost. Přinášíme vám několik osvědčených rad, jak ochránit pleť před nepříznivým počasím.

1. Dbejte na pitný režim

Možná vám tohle neustále omílané pravidlo začíná lézt pořádně na nervy, ale věřte, že bez pravidelného pitného režimu se zkrátka neobejdete. Celoročně pijte hodně čisté vody, v zimě se můžete zahřát bylinkovým či zeleným čajem. Na černý čaj a kávu si dejte pozor. Stejně jako přemíru sladkých minerálek a džusů. Všeho s mírou.

2. Udělejte si domácí hydratační masku

zoom Zvětšit

Vyrobte si domácí pleťovou masku

Hydratujte svou pleť pomocí krému nebo si vyrobte vlastní hydratační masku. Vyzkoušejte třeba hydratační banánovou masku s olivovým olejem a žloutkem. Na vysušenou pleť se skvěle hodí i domácí mandlová maska s jahodami. Domácí pleťové masky jsou určené k okamžité spotřebě, ale můžete je používat klidně denně. Jejich pravidelným používáním docílíte výrazného zlepšení stavu pokožky.

3. Myslete na své nohy

Obličej nebo třeba ruce jsou v zimě vidět ze všeho nejvíce, ale to neznamená, že máte ostatní části svého těla zanedbávat. Aplikujte výživnou masku i na svá chodidla. V zimě trpí nohy zejména tím, že jsou neustále zavřené v neprodyšných botách, proto si zaslouží náležitou péči v podobně hydratace nebo peelingu. Peeling kůži na nohou změkčí a osvěží.

4. Krémujte se po každé koupeli

Obličej, ruce, nohy – celé tělo! Hydratujte pokožku celého těla krémem po každé koupeli. A abyste nevypadali tak bledě, můžete k tomu použít tónovací emulze, krémy a výživné spreje. Vaše pokožka díky tomu bude nejen dokonale vyživená, ale získá i jemný bronzový nádech. Budete se cítit i vypadat zdravější, budete sebevědomější a spokojenější.

5. Nechoďte ven s mokrými vlasy

Pokud si potřebujete umýt vlasy, mějte dostatečnou časovou rezervu a nechoďte ven, dokud nebudou vaše vlasy, ale třeba i ruce, dokonale suché. Mráz dokáže vlhké vlasy i ruce poškodit takovým způsobem, že je budete dlouho dávat dohromady. Kromě toho ruce pravidelně hydratuje. Použijte kvalitní krém na ruce a noste teplé rukavice.

6. Používejte balzámy na rty

zoom Zvětšit

Přírodní, veganský, vyrobený z premiérových přísad a podle eko zásad

Do každé své kabelky přihoďte hydratační balzám na rty a několikrát během dne jím přejeďte vaše rtíky. Pokud používání balzámů podceníte, může se snadno stát, že vám rty popraskají. Balzámy můžete nanášet pod i na rtěnku. Balzámy k nakousnutí, navíc veganské – bez živočišných složek a netestované na zvířatech – dělají například HURRAW!Ÿ nebo CRAZY RUMORSŸ.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.