Jak aplikovat pleťový krém, aby opravdu fungoval? Pozor na zbytečné chyby!

Pleťový krém, to je základní prvek péče o pleť. Zdá se, že není nic jednoduššího, než nanášet krém na pokožku. Jenomže pravdou je, že i tento proces má svá pravidla. Následující řádky mají za cíl vás varovat před 5 nejčastějšími omyly při aplikaci pleťového krému.

Nanášení pleťového krému na neočištěnou pleť

zoom

Aby byl účinek vašeho kosmetického přípravku maximální, musíte nejen použít přípravek podle typu vaší pleti, ale také jej aplikovat na předem očištěnou a připravenou pleť. Existují 3 hlavní kroky v péči o pleť: čištění, tonizace a hydratace. Začněte důkladným odlíčením a očištěním pleti, pouze tímto způsobem můžete pleť zbavit veškerých nečistot, zbytků make-upu a vyčistíte tak póry. V opačném případě se póry začnou ucpávat, pokožka zarudne, objeví se vrásky, černé tečky a akné. Po čištění následuje tonizace, vyrovnáte tak pH pleti a usnadníte absorpci živin do pleti. Teprve poté přichází na řadu pleťový krém

Používání krému, který se nehodí k vašemu typu pleti

Mastná pokožka má zcela odlišné potřeby než ta suchá. Ano, obě potřebují hydratační pleťový krém, ale přístup je jiný. Neměla byste kupovat pleťový krém jen proto, že ho používá vaše kamarádka. Je lepší vybrat kosmetický přípravek, který vyhovuje potřebám vaší pleti. Podle stejného principu vybírejte také čistící gely, lotiony, fluidy a jiné přípravky pleťové kosmetiky. 

Klíčem ke zdravé pleti je vědět, jaké složky potřebuje právě ta vaše. 

Aplikování pleťového krému na suchou pleť 

Hydratační pleťový krém je nejúčinnější tehdy, když je pleť vlhká. Pokud jej budete aplikovat hned po koupeli, bude vaše pleť pevná, zářivá a mladistvá. 

Ignorování kožní alergie

Nejběžnější a nejnebezpečnější chyba v péči o pleť, která se týká úplně všech přípravků dekorativní a pečující kosmetiky. To, co na pleť nanášíte, musí být nejen vysoce kvalitní, ale také nesmí vyvolávat jakékoli alergické reakce. Před aplikací kosmetického přípravku proto doporučujeme pořídit si jeho vzorek a provést test na kožní alergii. Pokud nepřijdou žádné nevyžádané reakce, můžete přípravek bezpečně použít.

Využívání denního pleťového krému v noci 

Existuje pleťový krém noční a denní. Již samotný název nám naznačuje, kdy se má který aplikovat. V noci vaše pleť přežívá aktivnější fázi regenerace. Noční krémy obsahují složky, které pomáhají zklidnit a obnovit epidermis (jako například retinol a peptidy). Jejich účinek je silnější, proto jsou určeny pro noční použití. Noční krém na rozdíl od denního neobsahuje SPF: vaše pleť tak nemá ochranu proti slunečním paprskům. To by mohlo způsobit pigmentové skvrny či dehydrataci pleti. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!