Fotorejuvenace – omlazení světlem

Fotorejuvenace je hojně užívanou metodou v oblasti estetické dermatologie. Tento pojem v sobě skrývá různé postupy založené na jednotném principu – využití světelné energie. Dle rozsahu a hloubky vrásek volíme buď méně invazivní způsob oživující pleť pod povrchem anebo více invazivní, jehož podstatou je celkové znovuobnovení kožního povrchu (tzv. resurfacing).

img

Místo ošetřené fotorejuvenací je třeba po zákroku chránit před slunečními paprsky a používat ochranné přípravky s vysokým faktorem!

Orientační přehled cen fotorejuvenace

Obličej - 1 800 Kč
Obličej + krk  - 2 500 Kč                                     
Krk  - 1 000  Kč
Dekolt  - 1 800 Kč
Obličej + krk + dekolt -  3 000 Kč                           

zoom

Egypťané uctívali slunce jako boha.

Světlo – lék budoucnosti

Již naši prapředkové věděli o důležitosti světla pro člověka. Starověcí Egypťané uctívali Slunce jako svého boha, neboť si byli vědomi naprosté závislosti všeho živého na slunečním záření. Počátkem 20. století se fototerapie (léčba světlem) stala uznávanou metodou vědecké medicíny. V šedesátých letech pak nastal velký rozmach využívání laserových technologií.

zoom Zvětšit

Dekolt před a po fotorejuvenaci.

Fotorejuvenace

Fotorejuvenace je méně invazivní, tzv. neablativní způsob omlazení pleti. Vhodný je spíše pro redukci drobnějších vrásek a oživení méně ochablé pokožky. Proces probíhá pomocí šetrného zahřívání škáry nízkými dávkami světelného záření. Tímto postupem jsou povzbuzeny buňky, tvořící kolagen k jeho další produkci a tak dochází k vyhlazení vrásek a zlepšení elasticity kůže.

zoom

Ruka před a po fotorejuvenaci.

Fotorejuvenaci tohoto typu je vhodné kombinovat s ošetřením pomocí chemického peelingu. Pleť se rozzáří a barevně sjednotí.

Resurfacing

Jedná se o tzv. ablativní způsob fotorejuvenace. Oproti předchozímu způsobu je tento více invazivní. Užívány jsou ablativní lasery – vysokovýkonné chirurgické nástroje se chopností „loupat“ kůži ve vrstvách. Výsledkem je radikální vypnutí pleti a omlazení pokožky o pět až deset let. Velice efektivně odstraňuje také jizvy po neštovicích, akné a pigmentové skvrny. 

zoom

Průběh fotorejuvenace.

Průběh fotorejuvenace

Každý, kdo se rozhodne podstoupit omlazovací proces pomocí fotorejuvenace se nesmí po dobu dvou až čtyř týdnů před zákrokem vystavovat slunečnímu záření. Tento zákaz platí i pro navštěvování solária. Samotný zákrok je záležitostí několika minut. Nejdříve probíhá konzultace, během níž je rozhodnuto o typu zvolené metody. Resurfacing je zákrok prováděný v lokální anestezii, při neinvazivní metodě je na přání ošetřovaného aplikována znecitlivující mast. Oči klienta jsou během ošetření chráněny speciálními brýlemi. 

Průběh rekonvalescence

Ošetřené místo je třeba po zákroku chránit před slunečními paprsky a používat ochranné přípravky s vysokým faktorem. Je nutno dávat pozor taktéž na mechanické poškození (např. třením ručníku). Dále se nedoporučuje pobyt v horké lázni, či zvýšená tělesná zátěž. Doba hojení je závislá na rozsahu zákroku a na následné péči. V některých případech je však třeba ošetření několikrát opakovat, čímž se prodlouží i doba rekonvalescence. Oproti chirurgickým metodám omlazení jsou však případné obtíže (nejčastěji zarudnutí, jemné mokvání) naprosto zanedbatelné.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.