Fenomén bosé chůze aneb skutečně našemu zdraví prospívá?

Jakmile slunce rozpálí zemský povrch, začnou se mezi námi pohybovat lidé, kteří si po světě chodí velmi na lehko, a to bez obuvi. Lidé chodící bez bot navštěvují všechna místa, nejsou to jen romantické procházky po lese. Lidé, kteří se rozhodli dopřát svému tělu zdravý pohyb prostřednictvím bosých noh, berou svůj záměr skutečně vážně a bosky chodí do práce, do baru i nakoupit.

Vždycky, když vidím někoho bosky ťapat, říkám si, a co dělá v zimě? Přechod z uvolňující chůze do nepohodlných zimních bot musí být přece otřesný. Stejně tak mi nedá spát myšlenka, že bosí lidé musí čas od času utrpět na chodidlech nějaké to zranění. A je bosá chůze vůbec hygienická? Přemýšlíte-li také o bosé chůzi, zkuste raději bosé boty barefoot.

Barefoot – chůze jako naboso

Že je bosá chůze prospěšná, je víc než jisté. Mnohé problémy s páteří, bolesti hlavy nebo špatné držení těla začíná právě u našich chodidel. Naše nožky zatěžujeme každý den a je pro nás naprostou samozřejmostí, že nás odnesou, kam si zamaneme. Nejen proto bychom jim měli věnovat více pozornosti a zjistit, co je pro ně nejlepší. Donedávna platilo pravidlo, že krásné boty nejsou zdravé, a naopak, že zdravotní obuv moc krásy nepobrala. Značka VIVOBAREFOOT však dokázala zcela tento mýtus vyvrátit. Výrobci se rozhodli prostřednictvím elegantních i sportovních barefoot bot dopřát vašim chodidlům blahodárnou úlevu chůze na boso. Vyrábí zdravé boty, které jsou hezké a vhodné pro všechny věkové kategorie.

Co byste měli vědět o barefoot obuvi?

Barefoot boty jsou navržené tak, aby nikterak neformovaly ani nedeformovaly vaši nohu. Hlavní dva základní rysy barefoot boty jsou ultratenká podrážka, která poskytuje pocit volné chůze, a široká špička, jež dovoluje prstům u nohy volný a nestíněný pohyb během chůze. Barefoot obuv neboli bosoboty jsou vyráběny z kvalitních materiálů.

Vivobarefoot ekologicky i pro vegany

Chůze naboso se často pojí i s životním stylem, přesvědčením i lidskými hodnotami. Proto VIVOBAREFOOT vyrábí bosé boty s ohledem na životní prostředí i zvířat. VIVOBAREFOOT obuv je vyrobena z recyklovaných materiálů, na jeden pár se spotřebuje 17 PET lahví. V jejich nabídce naleznete kolekci bot Ultra Bloom z mořských řas, které se kvůli globálnímu oteplování přemnožují. A stejně tak i boty pro vegany, jež jsou vyrobeny zcela bez živočišných produktů. Kožená kolekce VIVOBAREFOOT bot je vyráběna výhradně z prvotřídní kůže Pittards® Wild Hide skotu z volného chovu.

Bosá chůze – opravdu zdravá chodidla

A závěrem by se asi hodilo říct, v čem konkrétně zdravé boty prospívají. Je mnoho studií, které prokazují, že chůze naboso posiluje chodidla a zamezuje deformaci chodidel, jako jsou vybočený palec či plochá noha. Je dokonce prokázáno, že běžná obuv může zvyšovat tlak na kotníky i kolena a zhoršovat tak osteoartritidu. Chcete-li nejen zdravá chodidla, ale i klouby, obujte si barefoot.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.