Dobře zařízená domácnost vám ušetří mnoho starostí

V každé domácnosti je nezbytné vyčlenit určitý čas úklidu a běžné provozní údržbě. Zpravidla nejde o čas, který by si jednotliví členové domácnosti příliš užívali, jde spíše o ?nutné zlo?. Naštěstí existují způsoby, jak množství času i peněz, které musíte provozu své domácnosti věnovat, výrazně snížit.

img

Správné nastavení osvětlení 

Možná by vás nenapadlo, že i v případě, že už využíváte úsporné zářivky, existuje stále prostor pro úsporu v oblasti osvětlení. Světlo například můžete lépe zacílit. V obývacím pokoji může vedle pohovky stát stojací lampa. Ta postačí například na čtení nebo jako tlumené světlo při sledování televize. Díky tomu, že je světlo dobře zacílené, můžete používat slabší zdroj. 

Druhou variantou, která se hodí především do předsíně, je instalace pohybových senzorů. Pohybové senzory budou automaticky rozsvěcet a zhasínat světlo při vašem průchodu. Díky tomu budete svítit maximálně efektivně ? světlo nikdy nemůže zůstat rozsvícené, když není potřeba. Ušetříte si tak mnoho nervů s upomínáním těch členů domácnosti, kteří světlo v předsíni neustále rozsvěcují, ale na zhasínání již nepamatují. 

Využívejte moderní spotřebiče a chytrou domácnost 

Automatické pračky dnes již považujeme za samozřejmou součást našich životů. Přitom nám v životě pomáhají jen pár desítek let, což je s ohledem i na pouhou moderní historii lidské civilizace neuvěřitelně krátká doba. 

Proč se tedy bránit novinkám, které lidem pomáhají pouhé jednotky let? Zatímco pračka se již nachází v každé domácnosti, o spotřebičích, jako je sušička prádla, myčka nádobí nebo třeba robotický vysavač, to ještě zdaleka neplatí. 

Také tyto spotřebiče vám přitom mohou ušetřit mnoho každodenních starostí. Oděvy jednoduše přendáte z pračky do sušičky, budou brzy suché. V myčce nádobí se zase všechny talíře, hrnečky a příbory samy omyjí ? a ještě ušetříte za vodu. A robotický vysavač zase, například během vaší nepřítomnosti, v domácnosti sám vysaje nepořádek. 

S moderní chytrou domácností pak můžete automatizovat i vytápění či chlazení interiéru. O vše se postarají teplotní senzory a automatické hlavice na topení či automatické venkovní žaluzie.

Nedělejte si to složitější 

Stále samozřejmě existuje mnoho míst, kde vám spotřebiče nepomohou a na řadu přichází ruční práce. Proto byste při zařizování své domácnosti měli myslet na její praktičnost. 

V případě povrchů (ať už jde o podlahy, obklady, či nábytek nebo vodovodní baterie) zkuste preferovat mat před leskem. Lesklý povrch doslova přitahuje otisky prstů, které jeho vzhled kazí. Bez každodenního leštění se neobejdete. 

Pomůže ale i správná organizace. Vše by mělo být po ruce a každý předmět by zároveň měl mít pevné místo, kam patří. Díky tomu nebudete trávit čas hledáním ztracených a zbytečným chozením pro věci, které jsou jinde, než by být měly. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.