Dárek z lásky? Dnes už jedině zážitek

Vybrat správný valentýnský dárek pro naši drahou polovičku nemusí být úplně snadný úkol. Proto neuškodí nabrat trochu inspirace skrz tradiční a méně obvyklé dárky, které se dávají v zahraničí i tady u nás. Valentýn je přece jenom mezinárodním svátkem a tradice jsou různé.

img

Valentýnské tradice v zahraničí Svátek svatého Valentýna má pevný křesťanský základ, proto je dnes rozšířen téměř po celé Evropě, obou amerických kontinentech i v Africe. Dokonce i v Asii má Valentýn překvapivě velkou oblibu. A právě v Japonsku je Valentýn spojen s velmi specifickou tradicí. Ženy v tento den dávají mužům spoustu čokoládových bonbónů jako projev náklonnosti nebo vděčnosti za už existující vztah. 

Například v Peru je typické darovat na Valentýna orchidej, ale další tradice už vyžaduje notnou dávku odhodlání. 14. února se v Peru odehrává velké množství hromadných svateb, protože toto datum je zde extrémně žádané. 

V anglosaských zemích je sv. Valentýn spojen především s obrovskou dávkou komerčnosti, díky které nemůže mnoho lidí přijít tomuto svátku na jméno. Páry se zde zahrnují často kýčovitými dárky, oblíbené jsou především čokolády a různé druhy květin a šperky. 

Tradiční nebo originální dárek? 

Tradice můžou poskytnout dobrou inspiraci, ale vždy záleží především na tom, co udělá radost vašemu partnerovi nebo partnerce. Dárek k Valentýnu by tak měl především odrážet zájmy nebo přání vaší drahé polovičky. Pokud víte, že po něčem už dlouho touží, klidně mu jeho/její přání splňte i na Valentýna. Přestože v tradičním slova smyslu nemusí jít o striktně romantický dárek.

Chcete-li přece jenom darovat nějaký hmatatelný dárek a nevíte si rady, dobrou volbou je zpravidla kvalitní alkohol nebo něco dobrého k jídlu pro muže a pro ženu oblíbený parfém a samozřejmě květiny. Lepší jsou samozřejmě dárky, které mají pro obdarovaného osobní význam - zamyslete se nad jeho koníčky nebo vzpomínejte, o čem se zmínil, že by si přál. 

Stále populárnějším dárkem k Valentýnu je ovšem zážitek. Čím déle spolu ve vztahu jste, tím spíše se navzájem potěšíte příjemným či romantickým zážitkem. Pokud jste dohromady pouze chvíli, i v takovém případě je zážitek vhodným dárkem. Umožní vám lépe se poznat v neobvyklém prostředí. 

Jaký zážitek vybrat? 

Při výběru zážitku je důležité promyslet, zda by měl být pro vás oba, nebo pouze pro vašeho partnera či partnerku. Oblíbeným dárkem je rozhodně romantický pobyt. Takový zážitek pro dva může mít podobu pobytu v lázních, prodlouženého víkendu na historickém zámku nebo třeba sportovního víkendu na běžkách. Představivosti se meze nekladou, důležité je, co vás společně baví. Dnes máte tu výhodu, že si stačí vybrat z nabídky agentury, která se na zážitky specializuje, a nic dalšího nemusíte řešit. 

img

I pokud se rozhodnete obdarovat pouze vaší drahou polovičku, nebudete mít o možnosti nouzi. Může jít o rozmazlovací masáž nebo wellness odpoledne, stejně tak ale třeba adrenalinový bungee jumping nebo jízda tankem. Zážitků, které se dnes nabízí je mnoho, stačí pouze vybrat ten správný.    



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.