Cup and Up - nová éra modelace prsou?

S přibývajícími léty u žen dochází k neodvratnému procesu ztráty tvaru a poklesu prsou. Ženy proto hledají spásu a pomoc v modelaci či augmentaci.  Zatím poslední novinkou z kategorie Minimally Invasive Mastopexy (MIM) je technika pocházející z Izraele zvaná Cup&Up. Výsledkem by měl být přirozený a pevný dekolt.

img

Výsledkem techniky Cup&Up by měl být přirozený a pevný dekolt.

Není to šílenost

„Možná to zní děsivě, ale podívejte se na kosmetickou a plastickou chirurgii - dějí se v ní děsivější věci,“ vyjádřil se Dr. Gur. „Jedním z nejrozšířenějších zákroků je augmentace, zvětšování prsou implantáty. Která žena byla první, kdo se rozhodl podstoupit takovou šílenost, a dát si do prsou kusy silikonu? Technika Cup&Up není tak bláznivá, jak se na první pohled jeví.“

Kladivo na gravitaci

Cup&Up slibuje tvarovat, pozvednout a vypnout jemnou prsní tkáň mnohem méně drastickými prostředky než způsoby používané v současnosti. Její průkopníci ji nazývají Cup&Up a jsou přesvědčeni, že nahradí dosavadní způsoby estetických operací prsou. Vynálezcem je Dr. Eyal Gur, vedoucí chirurgického oddělení nemocnice Ichilov Hospital v Tel Avivu. Současné operační techniky nabízejí pouze časově omezené řešení, nezabrání pozdějšímu postupnému poklesu ženských ňader. Gravitaci zkrátka neošidí nadlouho. Cup&Up se s ní umí vypořádat lépe. Při operaci také dochází k menším zásahům do vnitřní a vnější tkáně prsou, což zkracuje dobu rekonvalescence, a operace by měla být méně nákladná.

Podprsenka, kterou nesundáte

zoom

Závěsné pásky jsou k žebrům  připevněny drobnými titanovými šroubky.

Dr. Gur proto vynalezl jakousi silikonovou podprsenku. Ovšem nikoli vnější, ale vnitřní. Vkládá se do prsní tkáně, upevňuje se k žebrům a prsním svalům a funguje na stejném principu jako běžná dámská podprsenka. Dr. Gur své dílo nazývá přímo „vnitřní podprsenka“. Tvoří ji silikonová forma, závěsné pásky a velmi malé kotvící titanové šroubky. Do těla se upevňuje jen malým operativním zákrokem: chirurg provede dva malé (méně než centimetr široké) řezy pod každým prsem, jimi je následně do hloubky přibližně jednoho centimetru pod kůži vložen silikonový košíček. Potom se šroubky do žebra v oblasti mezi ramenem a prsem upevní jakási „ramínka“, která budou košíčky držet na místě a bránit prsu v poklesu. Přišijí se ke košíčku, a celá konstrukce se vypne do žádaného tvaru. Operace trvá zhruba 40 minut a provádí se v lokální anestezii. Není třeba, aby žena zůstávala v nemocnici déle - domů může jít ještě týž den a do zaměstnání se může vrátit po pár dnech odpočinku. Minimalistický zákrok je určen pouze ženám s počátečním či středně rozsáhlým stupněm poklesu prsou. Ženy s vysokým stupněm poklesu ovšem nemusí věšet hlavu, „vnitřní podprsenku“ je možné použít i v jejich případě, jen je třeba rozsáhlejšího zásahu do tkání a následkem jsou větší jizvy. Operace je podle Dr. Gura vhodná i pro ženy, které podstoupily rekonstrukci prsu po částečné či úplné mastektomii, aby zlepšila tvar a polohu prsu, na což si ženy po rekonstrukci často stěžují.

Důkladné testování aneb Chvála prasátkům

zoom Zvětšit

Postup umístění systému Cup&Up

Avi Cohen, ředitel společnosti podporující vývoj Cup&Up, si této techniky poprvé všimnul ve výzkumném středisku Kiryat Shmona v roce 2004. V následujících třech letech prošla testováním. Výsledkem byl funkční prototyp, který prošel důkladným zkoumáním - zejména síly, odolnosti a možné únavy materiálu, neboť ten podle vědců musí vydržet zátěž v běžném životě, běh, jízdu na koni či spinning. Nezní to sice košer, ale izraelští výzkumníci používají k testování této novinky prasata. Proč? Podle Dr. Gura se žádná jiná tkáň nebo orgán, dokonce ani opičí, nechová podobně jako tkáň ženských prsou. Pouze prasečí kůže nejvíce odpovídá kůži lidské. Voperovali jim proto „vnitřní podprsenku“ na hrudní stěnu a sledovali reakci tkání, možná poškození svalů či žeber, tah a podobně. Nikdo neví, co by se mohlo stát, kdyby například prasklo "ramínko", nebo zda celá konstrukce neomezuje v pohybu. Zdá se, že Cup&Up funguje bez komplikací, což uvolnilo cestu testování na lidech. Avi Cohena překvapil zájem žen. „Každá chtěla být první! Bylo to jako stepní požár. Byly tou myšlenkou přímo nadšené,“ vyjádřil se překvapený Cohen. Dr. Gur se po zveřejnění svého výzkumu na internetu dostal do obležení žen, které toužily operaci podstoupit.

Dočkáme se?

Zatím se zdá, že ano. První žena zákrok úspěšně podstoupila v závěru roku 2009. Avi Cohen je přesvědčen, že během následujícího roku předloží dostatek důkazů, že Cup&Up skutečně bez problémů funguje, a že nejpozději do 18 měsíců dostane povolení od evropských lékařských licenčních úřadů. Jaký osud jeho vynález čeká, zatím nikdo netuší. Je možné, že způsobí skutečnou revoluci v oblasti operativních úprav prsou - ženy budou tuto operaci podstupovat preventivně už v mládí, než na jejich dekoltu nemilosrdně zahlodá zub času a gravitace, a klasické modelace již nebudou zapotřebí.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?