Čtyři top trendy z “devadesátek”

Ať už si v grunge stylu 90. let libujete, nebo vám přijde nevkusný, jedno je jisté – letos se mu prostě nevyhnete!

Rebelská móda z devadesátých let vzbuzuje u některých nadšení, u jiných značnou nelibost. Móda se však neustále opakuje a návrat 90. let byl znatelný už na přehlídkách pořádaných několik sezón zpětně. Některé trendy si však prošly inovací a skvěle se hodí i do současné doby. Tak proč je nevyzkoušet!

Superkrátké topy neboli Crop tops

img

Krátká trička a topy, které vypadají jako ze šatníku mladšího sourozence, byly neodmyslitelnou součástí 90. let. V posledních pár letech se pomalu a vcelku nenápadně vkrádaly zpět na přehlídková mola, aby letos s plnou parádou oslavily svůj velký comeback. "Crop tops" noste s kalhotami a sukněmi s vysokým pasem - bokovky a krátké topy působí lacině a jsou vhodné spíše pro velmi mladé dívky.

Džíny vysoko do pasu 

img

Beverly Hills 90210 (a tím myslíme tu starou verzi) je zpět! Tehdejší módní ikony ze slavného seriálu - Kelly, Brenda a Donna - se neobešly bez ošoupaných džínových kalhot s vysokým pasem. Tyto klasické džíny z 90. let se nosí především s krátkými, bříško odhalujícími topy nebo volnějšími krátkými svetříky. Tradiční ošoupané džíny mrkváčového střihu nejsou pro každého, ale skinny džíny s vysokým pasem jsou dobrou alternativou tohoto staronového trendu.

Plísňový trend 

img

Jeden z nejnenáviděnějších trendů 90. let, plísňování, se tu a tam snaží prorazit zpět mezi hlavní trendy již několik sezón. Punková a grunge móda byla velkým hitem už loni, ale teprve letos to rozehrává naplno. Vyzkoušejte třeba plísňové džíny s barevnými topy z lehounkých materiálů nebo supermoderní plísňovanou džínovou sukni s crop topem či flanelovou košilí.

Kostkovaná flanelová košile

img

Někdo by mohl argumentovat, že „flanelky“ vlastně nikdy tak docela z módy nevyšly, ale tyto grunge košile jsou opravdu po dlouhé době běžně k vidění ve většině módních řetězců. Lehce rebelský vzhled flanelové košile doplňte džínami s vysokým pasem a pro dokonalé vytvoření atmosféry charizmatických devadesátek si pusťte na videu píseň Crazy od Aerosmith .



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?