Bizarní věci o ženském těle, kterým lidé dříve věřili

Fungování ženského těla bylo po staletí zahaleno tajemstvím. S postupem vědy se podařilo vyvrátit většinu staromódních teorií, kterým lidé kdysi věřili.

Ženy nemají sexuální touhy

V minulosti platil sex za velké tabu a své sexuální pudy si mohli užít pouze pánové. Od cudných manželek se očekávalo, že v posteli zaujmou misionářskou polohu a tiše si odtrpí pohlavní akt. Ve viktoriánské éře se začala objevovat „hysterie“ – ženské onemocnění, které se vyznačovalo pobledlostí, podrážděností, erotickými fantaziemi a zvlhlým klínem. Standardním způsobem léčby v té době byla manuální masáž pohlaví, která vedla k hysterickému záchvatu, tedy orgasmu. Tehdy byl světu poprvé představen předchůzce současných vibrátorů.

Masturbace vede k plochému hrudníku

Sebeuspokojování u žen bylo považováno nejen za velmi nemravné a společensky nepřípustné, ale také zdraví škodlivé. Ve viktoriánském období kolovaly zvěsti, že masturbace ženu přivede k šílenství nebo že jí na rukou začnou růst vlasy. Věhlasní lékaři té doby dokonce prohlašovali, že dotýkání se svých intimních partií vede k zastavení nebo zpoždění tělesného vývoje a vyústí v plochý hrudník. Není divu, že matky své dospívající dcery přísně hlídaly, na trh byly uvedeny přístroje, které masturbaci bránily a někteří lékaři dokonce prováděli u mladých dívek odstranění klitorisu.

Panny mohou vyléčit muže z pohlavní choroby

Mýtus, který bohužel i v dnešní době přetrvává v méně rozvinutých zemí, vedl v minulosti k častému zneužívání mladých žen. Zejména v Anglii a ve Spojených státech amerických se až do začátku dvacátého století mělo za to, že styk s neposkvrněnou dívkou může vyléčit syfilis a další pohlavní nemoci. Čistota a nedotčenost panny se měla přenést na postiženého muže. Někteří muži dokonce věřili, že svou nemoc panně mohou předat a sami se jí zbavit. V dnešní době tuto „léčbu“ vyhledávají někteří afričtí muži, kteří doufají, že se tak zbaví AIDS.

Menstruační krev má zvláštní moc

Menstruační krvácení vždy patřilo mezi největší záhady ženského těla. Lidé kdysi věřili, že menstruační krev má zvláštní sílu, například že může vyléčit malomocenství. Ve starověkém Egyptě se menstruační krev používala při výrobě léků. Mast vyrobená z menstruační krve zase měla sloužit jako ochrana dětí před zlými mocnostmi. Jihoameričtí domorodci dokonce považovali menstruační krev za zdroj, ze kterého bylo vytvořené celé lidstvo. Tato víra se objevila i u obyvatel v Mezopotámii.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.