Bioplastika - estetická chirurgie 21. století

Nejvýstižnější vyjádření pro bioplastiku = sochařství v medicíně. Jedná se o zcela samostatný směr estetické chirurgie. Pomocí bioplastiky lze vymodelovat vytvořením vlastní tkáně téměř jakékoli partie těla...

img

Vyrovnání hřbetu nosu, měkké přepážky a modelace špičky nosu, vyrovnání nerovnosti lící, modelace rtů

Pomocí bioplastiky lze vymodelovat vytvořením vlastní tkáně téměř jakékoli partie těla, vyztužit obnovením vlastního vaziva ochablá stárnoucí místa s rýhami a vrátit je o několik let zpět a to vše naprosto bezpečnou cestou bez jizev a náročné operace pomocí bioplastického materiálu, který je v zemi svého patentu Brazílii dokonce pro některé indikace hrazený z veřejného zdravotního pojištění.

zoom Zvětšit

Bioplastika korekce hrudníku

Ještě před dvěma lety pokud někdo chtěl u nás zvětšit nějakou partii těla na dlouhou dobu, musel si nechat na dané místo voperovat implantát. Takto se muselo řešit zvětšování prsou, hýždí a jiných partií, takto se vkládaly obličejové implantáty do lící nebo do oblasti brady. I "omlazovací" zákroky znamenaly buď klasickou operaci celého obličeje (face-lift) nebo alespoň pomocí preparátů kyseliny hyaluronové se lokálně udržoval permanentní otok vypínající kůži s nutností neustálého doplňování, eventuálně se provádělo "znehybnění" částí obličeje aplikací botoxu. Všechny tyto estetické problémy lze ale dnes už řešit daleko jednodušeji, bezpečněji s přirozeným a trvalým výsledkem. Před dvěma lety se k nám dostala konečně metoda, která je již v kolébce estetické chirurgie v Brazílii známá a osvědčená zhruba šestnáct let. Tato jedinečná metoda se jmenuje BIOPLASTIKA.

Principem bioplastiky je využití přirozené reakce těla na cizorodý materiál na mikroskopické úrovni. Tělo vytvoří kolem mikročásteček, které se aplikují v gelovém roztoku hluboko do tkání, vlastní vazivo. Existuje zatím pouze jediný patentovaný preparát, kterým lze tohoto efektu docílit. Tento preparát se jmenuje Metacrill. Mikročástice PMMA velikosti lidské buňky jsou vytvořené z látky, která je již více něž století vyzkoušená v implantologii, takže je naprosto bezpečná, nevyvolává žádné toxické reakce ani alergické reakce, nemá žádné vedlejší účinky. Tyto mikročástice jsou rozptýleny v nosném gelu, který se v pozákrokovém období odbourá a nahradí vlastním vazivem. Výsledný efekt je naprosto přirozený, zachovává veškerou mimiku obličeje, nemění původní vizáž, pouze navrací vzhled o několik let zpět. Bioplastický materiál se aplikuje v lokální anestezii pomocí speciální kanyly, takže nezanechává na kůži žádné jizvy ani stopy.

O vlastnostech bioplastického materiálu Metacrill jsem vás na těchto stránkách informovala již před téměř dvěma lety v článku Metacrill konečně v ČR. Za tuto dobu jsem měla možnost se přesvědčit o úžasných výsledcích bioplastiky, protože jsem se specializovala na tuto metodu a založila 1. kliniku bioplastické chirurgie BIOPLASTICA. Svoje zkušenosti mohu nyní prezentovat na výsledcích i z dlouhodobého hlediska, kdy je stav tkáně trvalý a na pohmat ani vyšetřovacími metodami nikdo nerozezná, že byl v aplikované oblasti proveden nějaký zásah či operace.

Co všechno lze pomocí bioplastiky řešit?

zoom Zvětšit

Bioplastika prsou

Bioplastické zákroky můžeme rozdělit do tří skupin:

1/ Zvětšovací zákroky - zde na prvním místě stojí zvětšování, zpevňování a modelace prsou. Jde o ambulantní zákrok, bez jizev s naprosto přirozeným výsledným vzhledem jak vizuálně, tak i na pohmat, protože ve výsledku jde o vlastní tkáň. Díky vazivové tkáni jsou prsa pevná a vazivo zůstává navždy, nemůže resorbovat jako tuková tkáň a ani s kolísáním hmotnosti neubývají na objemu.

Aplikace nevyžaduje žádná dlouhodobá pozákroková omezení. Po dokončení tvorby vaziva je možnost dalšího zvětšování kdykoli až do žádané velikosti. Zvětšení prsou pomocí bioplastiky nemá žádný vliv na běžné biologické změny prsou v těhotenství a při kojení. Pomocí bioplastiky lze i modelovat asymetrická prsa a doplnit rozdílnost ve velikosti.

Bioplastika je ideální pro klientky, které chtějí svoje zvětšení prsou zcela utajit, protože zvětšování pomocí bioplastiky může odpovídat běžnému přirozenému růstu prsou. Zvětšovat a modelovat lze pomocí bioplastiky i hýždě nebo lýtka. Tyto zákroky jsou však cenově díky velkému objemu aplikovaného bioplastického materiálu velmi nákladné, a proto nejčastějším zvětšovacím zákrokem je vyplnění a zvětšení rtů, kde je bioplastika naprostou "jedničkou" mezi ostatními metodami.

zoom Zvětšit

Bioplastika profilace brady

2/ Korekční zákroky - jsou nejspíš nejvděčnější zákroky bioplastiky, kdy bez složité operace napravíme estetické vady různých částí těla ať už vrozené nebo získané. Nejčastěji prováděný korekční zákrok s naprosto úžasným efektem je profilace chybějící nebo "zanořené" brady, která v celkové vizáži obličeje hraje jednu z klíčových rolí.

Dalším velice častým korekčním zákrokem je vyrovnání různých deformit tvaru nosu, ať už vrozených, po úrazech nebo domodelování po zmenšovacích zákrocích.

zoom Zvětšit

Bioplastika zahnutého nosu

K dalším korekčním zákrokům, které lze napravit pomocí bioplastiky patří dásňový úsměv, vyrovnání různých asymetrií (obličej, rozdílná velikost rtů, prsou, vpáčený hrudník apod).

3/ Omlazovací zákroky - jsou nejčastěji prováděnými zákroky bioplastiky nejspíše proto, že po úpravě a dotvoření vaziva, kdy už je klient s vizáží spokojen, se už další zákroky nemusí provádět. Z těchto zákroků je nejčetnější vyztužení a vyrovnání nosoretních rýh, bradolícních záhybů, doplnění lící a zvýraznění lícních kostí, vypodložení glabely.

Jaké jsou největší výhody bioplastiky, dosud nejbezpečnější metody v oblasti estetické chirurugie?

  • Ambulantní zákrok, bez jizev, zachovává naprosto přirozený vzhled, protože ve výsledku jde o vlastní tkáň. Výsledný vzhled i mimika jsou vizuálně i na pohmat nerozpoznatelné od ostatní tkáně
  • Naprostá bezpečnost aplikovaného materiálu (PMMA je materiál užívaný už po mnoho desetiletí v implantologii a výrobce tak zaručuje, že nemůže dojít k žádné nežádoucí reakci těla). Z toho vyplývá, že se z něj nemohou uvolňovat žádné toxické látky ani ve stopovém množství jako u mnohých jiných metod. Nemůže vyvolat alergickou reakci, protože neobsahuje žádnou biologickou složku.
  • Aplikace nevyžaduje téměř žádná pozákroková omezení činnosti, pouze je nutné počítat s pozákrokovým otokem, což je běžné u jakéhokoli chirurgického zákroku
  • Možnost dalšího doplňování, kdykoliv až do žádaného stavu
  • Nerozpoznatelnost oblasti, která byla upravena bioplastikou od ostatní tkáně ani na zobrazovacích metodách jako je rentgen, mamograf, magnetická rezonance, sonografie (u zvětšovacích zákroků se jeví jen jako difuzně zmnožená vazivová tkáň)
  • Bioplastika dokáže zcela nahradit část složitých operací, obzvláště korekčních zákroků (zanořená brada, defekty ve tvaru nosu i pooperačních nerovností nosu). Ke klasickým operačním zákrokům, které jsou nezastupitelné v plastické chirurgii (zmenšovací zákroky - nos, prsa, operace víček, face-lift pokročilých stavů hlavně u podbradku a pod.) může být skvělým doplněním při potřebě následné domodelace měkkých tkání.

Kde se bioplastika provádí a jak vybrat pracoviště?

zoom Zvětšit

Omlazovací zákrok líce, nosoretní rýhy a bradolícní záhyby

Při výběru pracoviště, kde chceme zákrok podstoupit se musíme orientovat podobně jako při výběru jakéhokoli operačního zákroku. Neřídíme se velikostí budovy ani jejím superluxusním vybavením, ani počtem recepčních nebo možností vyřízení půjčky prostřednictvím pracoviště. Nejdůležitějším článkem v celém zákroku jsou ruce operatéra, jeho zkušenosti se zákroky tohoto typu, jeho schopnost odhadnout vaše problémy a přesně vědět co a kde modelovat, aby bylo dosaženo žádaného výsledku.

Bioplastika je velice specifický zákrok a nelze k němu přistupovat podobně jako k aplikaci preparátů kyseliny hyaluronové, kde jde pouze o vyvolání otoku v aplikované oblasti a které může aplikovat jakýkoli lékař. Pro bioplastický zákrok je nutné vybavení registrací schváleného chirurgického sálku, jako pro všechny zákroky, které se provádí v lokální anestezii a kde se zasahuje hluboko do tkání chirurgickým nástrojem. Bioplastika je bezpečný zákrok pouze v rukou zkušeného chirurga bioplastika.

MUDr. Jana Vybulková Zavadilová,
BIOPLASTICA 1. klinika bioplastické chirurgie
www.bioplastica.cz



Komentáře

fx21
Paní Vybulkovou(nemůžu napsat doktorku) rozhodně nedoporučuji
Před rokem a půl jsem si nechal aplikovat ellanse pod oči u paní Vybulkové.Ještě než jsem zákrok podstoupil,byl jsem ujištěn že žádná komplikace nehrozí a 100% GARANTUJE že po půl roce je vše zhojeno.Po půl roce jsem začal svůj stav reklamovat a paní Vybulková mi řekla že za to nemůže a že není na to žádná garance.Po otázce jak to bude řešit řekla že nijak že mám čekat ale neřekla jak dlouho.Už je to rok a půl a stav je pořád špatný.Proto to musím řešit na jiné klinice.Jsem ve spojení i s výrobcem ellanse a ten mi zdělil že se ellanse vůbec nemá dávat pod oči.Paní Vybulkovou nejenže nedoporučuji ale přímo před ní varuji.Jde jí bohužel jen o peníze.Jíž jsem začal podnikat veškeré právní kroky proti ní.
prskafka
Já se tedy při čtení článku natěšila na nějaký nový "zázrak", no když jsem dočetla až ke slovu Metacrill, tak jsem se zhrozila.
Tohle svinstvo by se mělo postavit mimo zákon.
Nevím nic o Mudr.Vybulkové, zato o Metacrillu dost. Naštěstí mě před ním na poslední chvíli varovala kamarádka, které ho aplikovala dr.Němečková, co k ní chodí Petra Janů a spol.
Má kvůli němu několikaleté problémy a když jsme začaly shánět info o odstranění, narazily jsme na pacientky, co dopadly stejně - granulomy, bolesti, nerovnosti...
Nezbývá než to svinstvo odstranit vyřezáním za cenu jizev a propadlin.
prskafka
...navíc když jsem se na poslední návštěvě u své Dr.ptala, co by poradila kamarádce, která bojuje s Metacrilem v obličeji, jen si povzdechla, že těch případů přibývá a že žádný rozumný dermatolog by tuhle látku neaplikoval, že granulomy jsou velmi častý problém.
Kamarádka to má kolem rtů, vznikly jí boule i uvnitř pusy a často se do toho kousne. Není dne, kdy by nelitovala, že na to šla.
fx21
Paní Němečková učila aplikovat ellanse a metacril paní Vybulkovou to myslím hovoří za vše.A co se týče těchto látek tak je to horor.Navíc jsme zjistili že se to vůbec nemá aplikovat pod oči což dělají.Máme to potvrzené od výrobce.Když tak se mi ozvěte na email stillx12@gmail.com
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.