Barvy v ložnici ovlivňují naši náladu, atmosféru i sexuální touhy

K tomu, abyste se vyspali dorůžova nebo prožili nezapomenutelnou noc plnou vášně mnohdy stačí taková maličkost, jako je barva. Barvy nás ovlivňují a někdy i mnohem víc, než jsme ochotni připustit.

Pokud toužíte po žhavém sexu, na modrou zapomeňte

Ačkoliv ložnice v barvě oceánu je vcelku oblíbená a modrou doporučují i specialisté na interiéry, tak co se týče erotiky, s modrými odstíny příliš neuspějete. Modrá nebo azurová barva vám pomůže s usínáním, uklidňuje, pomáhá zpomalit srdeční tep a snižuje krevní tlak. Chcete-li se tedy pořádně vyspat a probudit se s dobrou náladou, proměňte vaši ložnici v modré nebe.

Sportovci mají ložnici v barvě přírody

Pro sportovní nadšence, kteří dávají svému tělu každý den pořádně zabrat, se hodí zelený interiér ložnice. Zelená barva napomáhá regeneraci, odpočinku a nabytí síly. Kromě toho je zelená barva spojená s optimismem a působí radost. V ložnici se zelenými prvky se budete probouzet dostatečně odpočatí a s veselou náladou. Volte však spíše tlumenější odstíny zelené, nic agresivního.

Načerpejte inspiraci ve žluté ložnici

Sluníčková ložnice je ideální volbou pro všechny kreativce. Ať už píšete texty, malujete, skládáte hudbu nebo se věnujete třeba online designu, probuzení ve žluté ložnici přispěje k lepším a často i odvážnějším nápadům. Mimo to je žlutá příjemně hřejivá. V ložnici se žlutými prvky se velmi příjemně usíná, ale raději zvolte světlejší odstín nebo pouze menší množství žlutých prvků.

Při problémech s trávením vymalujte ložnici naoranžovo

Oranžová ložnice může působit křiklavě, ale pokud použijete meruňkové odstíny nebo ložnici doplníte pouze o pár výraznější oranžových prvků, vytěžíte z toho spoustu benefitů. Oranžová barva podporuje chuť k jídlu, proto se často objevuje v kuchyních a jídelnách, v ložnici pak může napomáhat trávení. Dokáže pomoci i při uvolňování svalů a je tedy vhodná k usínání.

Hledáte barvu stimulující erotiku? Není to červená

I když si většina z nás spojuje červenou barvu s erotikou, tak skutečnost je jiná. Červená nabudí člověka k aktivitě, ale zároveň ho brzy vyčerpá. Mnohem více stimulující erotiku a sexuální hry je světle hnědá. Vyzkoušejte svou ložnici obohatit o karamelové prvky, ať už se bude jednat o stěny, různé bytové doplňky nebo třeba ložní prádlo či závěsy.

S fialovou barvou buďte opatrní

Fialová barva působí luxusním dojmem a mnozí si ji pro její exkluzivitu oblíbili, ale v ložnici s touto barvou šetřete. Fialová  podporuje mozkovou činnost, takže mozek nedokáže zcela vypnout. To může mít za následek živé sny a noční můry. Pozor si dejte i na tmavě hnědou. Použijete-li ji samotnou, dostaví se pocity osamělosti a odcizení. Zkuste ji zkombinovat s ostatními barvami.



Komentáře

Tchuminka
Super tipy! Díky
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.